tisdag 16 juni 2009

Passiv Inkomst genom Aktieutdelningar, Snabbguide

Ok här kommer en liten sammanfattning om hur ni skall gå tillväga för att få Passiv Inkomst genom aktieutdelningar. Följ den har strategin i 20 år och du kommer troligtvis att bli förmögen. 20 år kanske låter som en lång tid men det beror helt och hållet på hur gammal du är nu också. Är du som mig i 25 års-åldern, skulle det inte vara skönt att gå i pension vid 45 års ålder?

Till Gudien:

1. Börja med att skaffa dig en Aktiedepå eller Kapitalförsäkring. Förslagsvis för aktiedepå http://www.aktiedirekt.se/ eller för Kapitalförsäkring http://www.nordnet.se/ . Jag själv har en av varje för i dagsläget vet jag inte vad som är bäst.

2. Månadsspara! Försök att lägga undan minst 10% av din inkomst, helst mer. Det är i början av ditt investerande som det är extra viktigt att skjuta till pengar. Investera sedan de sparade pengarna i Aktier.

3. Investera endast i stora trygga bolag (aktier) som har utdelningar. på http://www.privataaffarer.se/ kan man läsa hur mycket varje bolag delar ut per aktie. Direktavkastningen bör ligga mellan 4-7 procent. Det viktiga är att det är bolag som du tror kommer ha en stabil tillväxt i minst 5-10 år framöver. Exempel på bolag är HM, Coca Cola, Mc Donalds, Swedish match m.m...

4. ÅTERINVESTERA din utdelningar som du får årligen. Detta är extremt viktigt för att du ska få sk "ränta på ränta".

Det var det hela. Detta var endast en snabbguide så fortsätta att läsa mera om aktieutdelningar och lär er så mycket som möjligt genom böcker, bloggar etc....
Tänk även på att köpa bolag i många olika branscher så att ni inte lägger alla äggen i samma korg. Aktier innebär en risk därför är det klokt att gardera sig.


Kommentera gärna mitt inlägg om ni har några synpunkter!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!