måndag 20 juli 2009

Hur mycket pengar behöver jag?

Jag skriver ofta om fördelar med utdelningsaktier och hur bra det är med en passiv Inkomst varje månad osv... Men hur mycket kapital behöver man ha investerat för att få ut några hundralappar, tusenlappar eller t om mer varje månad?

För att Ni bara ska få en liten uppfattning om hur mycket Investerade pengar som behövs ska jag ta ett exempel:

För att göra det väldigt enkelt så använder jag mig av en enda Aktie och ett år. Låt oss säga att ni har köpt 100 st H&M-aktier (hennes och maurits) för 400 kr styck. Då har ni köpt aktier för totalt 40 000kr.
H&M delade år 2009 ut 15,50 kronor per aktie.
Alltså får ni ut en summa på 1550 kr om ni använder er av en KF. Annars så måste ni betala 30 procent i skatt på utdelningen.

Om vi sedan sprider ut denna summa på årets alla 12 månader så blir slutsumman 129 kronor per månad.

Om vi däremot hade köpt H&M-aktier för 400 000 kronor så hade slutsumman blivit 1 291 kronor per månad. Alltså krävs det ett ganska stort insatt kapital i Aktier för att få en hög utdelning varje månad MEN om ni istället för att spendera utdelningarna varje månad återinvesterar dom så kommer ditt Aktieinnehav växa mycket fort.

Så fortsätt nu och Investera i utdelningsaktier. Glöm inte att Återinvestera, det är det som är nyckeln till Ekonomisk Trygghet!

5 kommentarer:

40procent 20år sa...

# Hehee! Det som är jobbigt med utdelningsinvestering! antligen krävs det sjuk mycket pengar eller långtid innan man kan leva på utdelningar!

Samtidigt får man insikt om det kostar att få stabil kassaflöde! Som du säger det kostar ca: 40 000 kr för att få 129 kr i kassaflöde varje månad!

Men om man däremot skulle låna pengar eller konsumera en produkt på kredit så skulle 4000-6000 kr produkt skulle kräva lika mycket varje månad!

Patrik Berggren sa...

Då finns det betydligt bättre "cashflow"-investeringar att göra på kort sikt för att senare gå över och diversifiera i utdelningsaktier t ex.

Investerat ca 10 000 kr i en möjlighet i våras som nu ger mig ca 3 000 kr/mån i positivt kassaflöde. Nu skulle man kunna spendera denna "extra inkomst" på konsumtion, men istället så kan man återinvestera pengarna och få ett ökande kassaflöde varje månad. Ja, gör man det som krävs så blir det utbetalning varje månad ;)

utdelningsbombad sa...

Även om utdelningsbeloppen kan verka små just nu, så blir det med bra utdelningstillväxt trevligt på sikt.

john sa...

Precis som 40procent20år säger så tror jag att om man investerar på detta sätt så uppskattar man pengar mera och jagar inte "snabba cash" vilket kan vara destruktivt om det går över styr.

Patrik Berggren sa...

Utdelningsbombad,
Det handlar ändå om att man, utan att ha mycket cash, behöver binda upp väldigt mycket kapital för att det ska bli ett bra kassaflöde.

De allra flesta "ekonomibloggar" ser endast till vad de har i inkomster och försöker utifrån det bygga/spara/investera till de "passiva inkomster" för framtiden. Man ser ingen ekonomiblogg angripa HUR man direkt kan skapa nya kassaflöden/inkomster, vilket skulle underlätta för de allra flesta att få igång ett sparande/investerande för framtiden samtidigt som de får mer pengar att röra sig med.

Man borde angripa "problemet" på ett annat sätt. Hur kan jag få mer inkomster, ett direkt kassaflöde, som jag kan investera för framtiden, samtidigt som jag kan öka detta kassaflöde månad för månad. DET är ett snabbare sätt att nå en ekonomisk frihet/trygghet.

john,
Det handlar inte om "snabba cash", det ska vara kassaflöden som inte bara kommer en gång, utan återkommande, månad efter månad, år efter år.

Om man ser på utdelnings-aktie-investeringar är det inget nytt, det är sättet de flesta amerikanska pensionärer levt av under väldigt lång tid. De senaste åren har inte varit snälla mot dem vad gäller avkastning. Många har förlorat mer än 50% av "utbetalningarna".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!