tisdag 7 juli 2009

Spara tillsammans

Att spara pengar månad ut och månad in kan vid vissa tillfällen kännas tungt. Speciell i början av din "sparkarriär" eftersom du helt enkelt inte kommit in i rutinerna ännu. En riktigt bra motivationshöjare är att gå in och läsa på alla bloggar om privatsparande som finns, då känner man att man inte är ensam att kämpa och kan dessutom få många råd och tips.

Ett annat lite mer privat sätt är att börja spara ihop med familjemedlemmar/nära vänner/fru osv... Dels för att det helt enkelt är roligare att spara ihop men framförallt så ökar ju summan rejält mycket fortare!
Ju högre summa desto roligare blir det att spara och ränta-på-ränta-effekten slår dessutom mycket fortare eftersom ni får in mer kapital på en kortare tid!
Detta skall dock inte göras med personer som ni inte litar till 100% på. Är ni osäkra på vad som kommer hända i framtiden så skriv ett avtal att ni alltid ska dela lika på kapitalet. Tänk så här, vill du ha en Aktieportfölj värd 1 miljon kronor om 10 år eller 5 år? Givetvis vill de flesta ha den inom 5 år och är man lyckligt gift så varför inte satsa på att spara och bli miljonärer ihop?
Jag tror även det är lättare att spara ihop med sin livspartner om man satsar på utdelningsaktier, det är lätt att förstå, relativt säkert, och tar inte upp mycket tid om man jämför med andra aktiva tradingmetoder.

Jag hoppas vi alla fortsätter att spara och pushar varandra till ett rikare liv!

1 kommentar:

Maria sa...

Jag gillar idén med att motivera varandra och spara tillsammans. Det gäller ju att hitta ett sätt som funkar och motiverar just en själv. Det man också kan göra är att, om man inte har någon att spara tillsammans med, gå ihop några kompisar och göra en "spartävling". Då man man tipsa och motivera varandra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!