lördag 31 oktober 2009

Min utdelningsportfölj utveckling

Nu har jag uppdaterat statusen för min utdelningsportfölj:
Portföljens värde har ökat med 24% sedan förra månaden, detta beror på mestadels (ja nästan helt och hållet) på att jag investerat i Wilhelmsen. Jag funderade på om jag skulle lägga Wilhelmesen i Utdelningsportföljen, till slut bestämde jag mig för att göra detta. Om dom slopar utdelningarna i år så åker dom ur och flyttas till "högriskportföljen. Bolaget kommer ha resutatrapport 3 November, jag antar att jag då kommer få reda på om det blir utdelningar eller ej.
värdeutvecklingen av de enskilda aktierna i utdelningsportföljen:
Astra Zeneca: -4,42%
Coca Cola: +8,73%
Mc Donalds +3,94%
Wilhelmsen +5,56%
H&M +14,77%
SNITT: 5,7%
Jag har faktiskt redan börjat tänka lite på nästa månads Investeringar. Som vanligt kommer jag inte att kunna bestämma mig förrän i sista sekund men det är alltid bra att ha många möjligheter =) Investeringstankar inför nästa månad:
1.Ska jag kanske investera i Open End Oljecertifikat innan högkonjukturen kommer/Peak Oil möjligtvis blir verklighet. Då borde oljepriset stiga ganska kraftigt?
2. Lappland goldminers, ett bra företag att satsa på i högriskportföljen? Delårsrapport kommer 30 November.
3. Eller ska jag kanske köra på det säkra och köpa ett nytt utdelningsbolag?
Vi får se vad mitt slutgiltiga val blir, tips mottages gärna!

9 kommentarer:

Herr K sa...

Ser ut som det redan har gått ganska bra =)

Vad du ska välja för ny investering är vad du har för placeringshorisont om du frågar mig. Antar att du valt att börja med en utdelningsportfölj för att hålla på i sisådär 20 år? Isåf kan det ju vara kul att ha någon högriskaktie att leka med, och kanske sälja av den vid lämpligt tillfälle och investera i mer utdelningsaktier :)

Oljecert kan jag även tänka mig är ett bra val på lång sikt. Hur lång sikt är som bekant ingen som vet...

Valet eller kvalet!

john sa...

#Herr K

Ja precis som du skriver så vore det kul att även ha lite högriskaktier, det är mycket möjligt att det blir ett sådant köp nästa gång. Oljan är säkert en bra investering, är det Certifikat som är bästa investeringsform om det är olja man ska spekulera i?

//Ekonomisk trygghet

J sa...

Trevlig portfölj =)

1. Ja absolut, men frågan är när priset stiger. Det kan bli i jul eller det kan bli 2015.

2. Ingen aning, jag är själv otroligt skeptisk mot mindre gruvbolag efter scanmining...

3. Aldrig fel.

Inte särskilt bra råd kanske, men en kommentar var det iaf. Trevlig helg!

john sa...

#J

Jo tack det var bra råd! jag får göra lite mera research innan jag ger mig in i gruvbolagen känner jag.

Systemet var stängt idag så ikväll blir det njutningsmedel iform av folköl och snus...

Happy Helloween!

inte miljonär än sa...

Hej John, jag vet att du innan skrivit om att man kan investera i aktier där man får utdelning varje månad. Fungerar det så med dina Coca cola aktier? Hur mycket (i %) får du ut av dessa per månad?

john sa...

#inte miljonär än

Tjena!

Ja min tanke är att jag skall få utdelningar varje månad.
Coca-Cola delar ut 4ggr per år men iom att olika bolag delar ut på olika månader så kan man bygga ihop en portfölj som ger utdelningar varje månad. Jag har inte de exakta procenten i huvudet men coca colas direktavkastning ligger nog på runt 3-5% Hur mycket du får i utdelning kan du kolla på www.earnings.com. Där ser man även utdelningshistorik m.m.. på de flesta utländska bolagen.

Mvh //Ekonomisk trygghet

john sa...

Kan även tillägga att det FINNS bolag som delar ut varje månad oftast sk "Thruster". 40procent20 år har en länk till de 100 bästa utdelningsbolagen i Usa,

http://books.google.com/books?id=_MoQ_QQ-3_QC&pg=PA1&dq=dividend&lr=&as_brr=3&ei=NhXrSouPCYOwywSWvdCaDw&hl=sv#v=onepage&q=&f=false

Oj det blev lång länk...

Givetvis finns det även många Svenska utdelningsbolag också. Det finns mycket att läsa om just utdelningsinvestering på www.4020.se vilket du kanske redan visste? Även jag har skrivit en del om utdelningar som kanske är av intresse.

Jag får be om ursäkt om mina kommentarer är lite osammanhängande, här är lite chaos, jag storstädar och hunden skäller som en galning på moppen och dammsugaren =)

inte miljonär än sa...

John, tack för svaret! Mycket bra svar. Skall kolla av earnings och 4020 också. Hunden verkar vara sugen på att hjälpa till att städa. Kanske kan du träna upp den till det?!

john sa...

Hehe nja han verkar mer se dom som ett hot tror jag. bära ut soporna vore dock bra om han lärde sig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!