fredag 4 december 2009

Boktips, The single best Investment


Nu har jag läst ut boken "The single best Invesment" som är skriven av Lowell Miller. Boken tar upp det mesta inom utdelningsinvestering och är relativt lättläst. Jag är ingen höjdare direkt på Engelska men förstod ändå nästan alla ord.
En sak som ofta upprepas i boken och som är grundregeln när man tittar på ett företag är: High Quality + High Yield + Growth of Yield= High total returns . Detta är alltså en av de viktigaste sakerna man ska kolla på när man investerar. Miller förespråkar att man skall ha ca 30-40 olika aktier i sin utdelningsportfölj för att minimera riskerna på bästa sätt. 15-20 företag går också dock blir det en markant högre risk i portföljen. Boken tar även upp en del om när det är läge att köpa och sälja. Lite fövånande så står det en del om teknisk analys/grafer i ett kapitel som var ganska intressant.
Men grundstommen i denna bok är ändå att man ska inte tänka att man köper en aktie som är siffor och procent. Man ska tänka att man köper en del av ett företag. Man blir delägare helt enkelt!
Sedan så ska man sitta på sina aktier en lång lång tid och låta ränta-på-ränta-effekten göra sitt jobb. I ett kapitel skrivs det (inte helt ren översättning nu) att man ska tänka på sin portfölj som om att man investerat i ett stort hyreshus. Inte kollar du på på huspriserna dagligen, eller för den delen säljer hela huset när priserna stiger plötsligt. Nä, du vet att du får in dina intäkter varje månad i form av hyra från dina hyresgäster och du vet att du gjort en investering som kommer stiga några procent varje år, sakta men säkert...
Jag rekommenderar denna boken till alla som börjat/vill börja med utdelningsinvestering. Den innehåller många bra tips på hur man skall lägga upp sin strategi. Dessutom finns det en lista med rekommenderade bolag att investera i. (köp dock inte dessa utan att göra en noggrann analys eftersom listan inte är aktuell).
Titta gärna på min andra bokrecensioner under etiketten "böcker".

1 kommentar:

Anonym sa...

Intressant. Tack för det!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!