måndag 18 januari 2010

Importera Guld/Silver dyrt?

Jag vet att det finns en del ekonomibloggare här som kan en hel del om Guld och Silver så ni kanske har svar på min fråga:

Jag surfat runt lite på diverse Utländska sidor (främst från USA) som säljer guld och Silver online. Vad jag har förstått säljer vissa internationellt och även till Sverige. Men frågan är om jag måste betala tullavgifter eller/och någon annan avgift på ädelmetallerna när dom Importeras till sverige och iså fall hur mycket?

Tack på Förhand!

6 kommentarer:

J sa...

Yes det måste du om ni inte sneakar det lite snyggt (vilket jag tror är svårt om man skeppar så värdefulla saker som tackor och mynt). Tullavgiften är 0-20% på varans värde (alltså vad du gav för den) + frakt + eventuell försäkring. Moms tillkommer, förutom på investeringsguld som ju är momsbefriat.
Vet inte den exakta procenten på ädelmetaller, men det är nog bara att ringa och kolla. =)

john sa...

J

Tack så mycket för svaret! hm ja då är frågan om man verkligen tjänar på att importera.

Mvh Eko

Herr K sa...

Det var faktiskt mer än jag kände till, men jag har fått frågan av två personer via GuldSilver.info vad som gäller vid köp från utlandet. Det enda jag kände till var att man riskerade momspåslag i tullen...

Däremot skall det funka bra att beställa från Tyskland som endast har 7% moms, och då slipper man onödiga extraavgifter? Kan vara värt att kolla upp iaf.

J sa...

Japp, inom EU är det en helt annan femma. Mitt svar gällde USA, det kanske jag borde ha framhävt...

Anonym sa...

http://www.coininvestdirect.com

Engelskt/Tyskt företag som jag beställer från. 7% moms. Skickar med UPS. Stabilt företag med hyffsat bra priser.

john sa...

#Anonym

Tack för tipset! 7% moms det är alltså det plus frakt som är extra kostnader? Gäller detta även för silver?

Mvh //Ekonomisk trygghet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!