fredag 15 januari 2010

Uppdatering 15 Januari

I morgon hoppas jag Utdelningarna från Realty Income Trillar in! I December kom dom den 16:de så förmodligen blir det samma nu. I övrigt så har jag hållit mig ganska passiv på investeringsfronten.

För några dagar sen fick jag hem lite ädelmetaller jag köpt via tradera. 1Oz Silver tacka och 1grams Guldtacka. Jag funderar på att försöka räkna ut hur mycket mina ädelmetaller är värda men det är lite svårt eftersom jag inte vet vad jag hade fått för det vid en eventuellt försäljning.

Finns det någon slags regel man kan gå efter för att räkna ut detta, kanske 50 kr över Spotpriset, kan man förvänta sig att få det betalt för sina ädelmetaller på t ex tradera?

För övrigt så är jag säkert inte ensam om att ha läst första sidan på Aftonbladet idag. "Experterna" tror på en enorm börsuppgång även i år. Så ta nu och satsa alla Era pengar på fonder! ;)

3 kommentarer:

inte miljonär än sa...

Läste också löpet på aftonbladet, det är ett sanslöst skämt att publicera en sådan artikel. Den kraftigaste uppgången har ju med all säkerlighet redan varit. Eventuellt går det upp men lika mycket som 09? Det vore ju i så fall en sensation!

Herr K sa...

Ja, vad ska man säga? Vi som "kan" marknaden vet att man omöjligt kan säga att det kommer bli en enorm uppgång även i år, men tragiskt nog kommer säkert många gå på budskapet ändå...

Ang. dina ädelmetaller så är det omöjligt att säga hur mycket du kommer få betalt när du säljer, men det går att bilda sig en uppfattning. Tradera är ju en egen marknad i sig, så jag skulle studera auktioner med samma sorts eller liknande tackor som du själv äger, för att se vilka priser dessa säljs för :)

Magnus från Dollarkursen.com sa...

Fonder? Nej tack! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!