tisdag 19 januari 2010

Utdelningar från Realty Income har kommitJa när jag tittade på min KF idag såg jag att utdelningarna äntligen trillat in. Bra jobbat Nordnet!

För övrigt har jag funderat lite på om jag på något sätt kan öka på mitt kassaflöde. Just nu är det bara den vanliga lönen + utdelningarna som ger mig ett stadigt kassaflöde varje månad. Dessutom eftersom jag är i uppstarten av mitt utdelningsinvesterande ger det inte många kronor varje månad.

Jag vet att det finns en del bloggare som sysslar mycket med SEO och reklamsidor. Detta tror även jag kan ge en liten extra inkomst varje månad men eftersom jag själv inte är speciellt intresserad av just det ämnet vill jag inte riktigt prova.

Lite saker som jag funderat på, dock endast i drömstadiet än så länge:

1. Sälja varor på Tradera regelbundet, men vad ska man sälja och kommer det ta upp för mycket tid?

2. Köpa en fastighet och hyra ut. Detta är ett väldigt stort steg, vågar man?

3. Handla aktivt med aktier. Detta kräver att jag i så fall har ett ganska stort kapital att röra mig med. Belåning är en lösning men även en stor risk.

4. Panta Burkar =D

Kom gärna med tips på andra Extrainkomster!

7 kommentarer:

Anonym sa...

För vanligt folk är det nog bara tråkigt gnetande som gäller.Själv har jag hållit på i trettiofem år.Det tog tjugotre år att få ihop den första miljonen.sedan tog det fem år att få ihop den andra.Så mitt råd är,det är tåkigt gnetande som gäller om man inte skall ta för stora risker.
MVH
NISSE

bli Rik och Ekonomiskt Oberoende sa...

SEO + reklamsidor, kan ge relativt ok inkomster. Det man ska beakta är att det inte är en hållbar business, speciellt om man bygger hela businessen enkom på trafik från google. rätt vad det är så får google någon nyck och så förlorar du 90% av din trafik, vilket betyder 90% av dina inkomster från den källan :o

Tradera/Blocket andra annonstrog, kan vara ok ställen att sälja saker på. Lägger man ned lite tid ute på loppisar och köper billigt där och sedan säljer vidare på blocket/tradera så blir det lite extra pengar. Det går ju även att syssla med "arbitrage" mellan blocket och tradera (finns de som sysslar med det)

Fastigheter, något jag själv kommer börja med inom 3 - 5 år, kan vara riskabelt men annars relativt säker investering. Ofta inte mer än 2 - 5 % i direktavkastning.

Daytrading ... kräver nog en hel del kunskaper ...

Panta burkar, hmm, du har inte tänkt på "dubbleringsleken"?

Själv spelar jag roulette, för att jag tycker det är kul och jag kan förlora de pengarna jag satsar. MEN! jag gör ca 4 000 kr i vinst/mån tack vare olika system + programvara som talar om hur jag ska betta. dels en köpt programvara och en egen utvecklad programvara. SPEL! innebär alltid en risk, men risken går att minimera, precis som med aktieinvesteringar

bli Rik och Ekonomiskt Fri sa...

Anonym,

det finns saker man kan göra UTAN att riskera allt sin kapital eller att sätta sig i skuld. Det man får lov att betala med är sin tid!

Du behöver också VÅGA gå utanför din komfortabla zon, göra sådant du normalt "är rädd att göra".

* Fear! is the green light to go
* If You ca DREAM IT, You can DO IT

Att vara realistisk och inte våga tro på sina drömmar är en säker resa mot medelmåttigheten, inom alla områden. Kärlek & Relationer som ekonomisk framgång. Man behöver även VÅGA misslyckas.

Will Smith säger här många många bra saker:

http://www.youtube.com/watch?v=OLN2k0b3g70

Herr K sa...

Min uppfattning:

1.Kan funka finfint, speciellt om man, som "bli Rik" säger, går och fyndar på loppisar, samt letar på Blocket. Själv har jag ju både köpt och sålt en del på Tradera under december, och det går faktiskt åt mer tid än man tror. Funkar dock som "fritidsnöje" ändå, och kan vara en liten extrainkomst.

2. Fastigheter...hmm, min pappa äger två fastigheter, så jag har lite insyn i hur det är. Kräver mycket kapital (eller stora lån), och har inte så hög avkastning. Skall du tjäna på fastigheten bör du själv kunna vara hyresvärd 24/7 och då är det mycket ansvar som medföljer.

3. Antagligen det vanligaste sättet att försöka tjäna pengar, men riskfyllt! Om du vågar chansa med stora pengar så...

4. Panta burkar är bra, det tjänar både du och naturen på! :P

john sa...

#Anonym (nisse)
Du har helt rätt i att det går att bli rik på det "traditionella" sättet. Jag kommer jobba på som vanligt med mitt vanliga jobb men det hade varit kul att ha extrainkomster vid sidan av det ordinarie jobbet. Kul att du har lyckats få ihop så mycket pengar!

#Bli Rik och ekonomisk fri
Det där med Roulette verkar intressant =) Du får gärna föklara mer hur det fungerar. De mest optimala vore väl om man satsade några hundra på lotto och vann drömvinsten på 25 miljoner. Sen har man det bra ställt resten av livet...

#Herr K
Ja Jag har också sålt en del på tradera och precis som du skriver tar det en hel del tid att packa varorna skicka iväg osv... men kul är det!
Panta burkar kan säkert ge en LITEN inkomst varje månad, dock var jag inte helt seriös med den punkten=), det känns som ett lite väl förnedrande jobb att leta burkar på stan kl 4 på morgonen. Dessutom snor man uteliggarnas inkomst vilket känns fel..

Herr K sa...

John: Jag blev så inspirerad apropå burkpantande, så jag skrev ett inlägg om mina första inkomster i min barndom :P

Ta en titt i min blogg!

inte miljonär än sa...

Hej John, det är definitivt möjligt med reklamsajter som genererar rätt mycket extra inkomst men jag tror "Bli rik & ek ob" har rätt att det finns en fara i att "lägga alla ägg i samma korg". Man bör diversifiera reklamintäkterna på olika vis och kombinera med eget företagande tror jag. Om man bara satsar på Adsense hänger inkomsten på en skör tråd utifall google får för sig att stänga av dig.

Jag anser följande: Kombinera affiliate, adsense och andra inkomstbringande tjänster.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!