torsdag 18 februari 2010

Att ha tålamod

Jag har precis läst igenom lite gamla inlägg på bloggen och ser att jag har en tendens att vara impulsiv och ganska otålig när det gäller investeringar. Även om jag försöker kväva detta beteende är det svårt att vara 100% strategisk och styra sina känslor. Det är väl så att jag är impulsiv och otålig som person och detta är något jag måste jobba på för att inte förlora pengar i onödan. Att samla Livida medel istället för att investera i Aktier varje månad är mitt största problem, det är ju så kul att köpa aktier =) Men detta får bli mitt kommande mål, Att inte köpa för små poster och istället vänta på gyllene tillfällen att investera.

Jag tror detta är ett vanligt problem bland oss "nybörjare" och hoppas att jag inte är ensam =) Förhoppningsvis lugnar jag ner mig om några år och kan istället för att fokusera på att lägga undan så mycket som möjligt från lönen inrikta mig på att göra bra affärer på börsen som förhoppningsvis ger bra vinster!

Förra året sparade jag väldigt intensivt och tror inte att jag kan hålla samma nivå även detta år pga sparande till hus m.m... Hur som helst så har jag satt som mål att lägga undan minst 40 000kr i år till Aktiehandel. Förhoppningsvis blir det mer men detta är som sagt minimum.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!