måndag 8 februari 2010

Att köpa billigt m.m...

Om jag ska vara helt ärlig så har jag hitills i mitt Utdelningsinvesterande inte varit extremt noga med att köpa Aktierna när dom är lågt värderade.
Jag har mer brytt mig om VILKA bolag jag investerar i. Å andra sidan var i princip hela börsen lågt värderad under större delen av 2009 så för mig har inte detta varit så stort "problem" än så länge...

Nu har jag dock börjat tänka mer och mer på att komma in i bolagen till ett så lågt pris som möjligt.

Att värdera företag behöver inte vara speciellt svårt om man har tillgång till delårsrapporter och nyckeltal. Just nu håller jag på att lyssna igenom ljudboken "The little book of value investing" och har hitills fått en hel del bra och grundläggande tips.


jag googlade lite och fick hittade dessa två artiklar om hur man värderar företag:
För övrigt så bevakar jag fortfarande "Kinder Morgan" och "Astra Zeneca". Det är dessa två som är mina nästa köpkandidater. Fördelen med Astra är att bolaget kan handlas på svensk mark=ingen skatt på utdelningarna. Fördelen med Kinder morgan är att dom delar ut kvartalsvis till skillnad mot Astra som "bara" delar ut 2ggr per år. Dessutom vore det bra om jag diveriserade min portfölj mer för sk riskminimering.Men som sagt så beror utgången på vilket av dessa företag som är mest köpvärt framöver.
Jag har kommit till insikt att det är bra för oss utdelningsinvesterare med sjunkade aktiekurser och dåliga tider på börsen, så länge börsen vänder uppåt igen dvs... =)
//Ekonomisk Trygghet

4 kommentarer:

Herr K sa...

Jag har för mig 40%20År skrivit ett inlägg om vilken skillnad det kan göra att köpa utdelningsaktier vid "rätt" tillfälle. Att sedan lyckas pricka in just detta tillfälle är en annan femma..

john sa...

#Herr K

Precis, det gäller att veta när man ska gå in vilket inte är helt lätt. Ett lägre köppris kan göra stor skillnad om man räknar på en 20-årsperiod...

Förresten så köpte jag precis 2st silvermynt från Liberty, tack för rabatten! ;)

Mvh /Ekonomisk Trygghet

Anonym sa...

Ledsen att göra dig besviken men Astra har huvudsäte i UK och du betalar källskatt på 15 % på utdelningarna från Astra om du väljer att köpa aktien.

john sa...

#Anonym

Det var mer än vad jag visste, jag trodde iom att aktien handlades på den svenska marknaden slapp man Skatt, tack för infon!

Mvh //Ekonomisk trygghet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!