onsdag 10 februari 2010

Ekonomisk frihet

Vilken frihet man hade haft om man varit ekonomiskt oberoende. Om jag får drömma mig bort lite så hade mitt liv gärna sett ut som följande:

Jag har fått ihop ett så stort kapital att mina utdelningar ger mig ca 40 000kr varje månad(efter skatt). Mitt "jobb" består av att hålla koll på mina bolag och dessutom Swingtrada Aktier för att hålla ångan uppe (givetvis för att tjäna extra pengar också). Men swingtradingen behöver jag inte hålla på med eftersom utdelningarna som sagt står för den primära inkomsten.
Eftersom jag inte är bunden till någon arbetsplats (det enda som behövs är en dator med internet) kan jag när som helst resa utomlands och göra precis vad som helst.
Ena veckan ligga och sola på en strand i Thailand, nästa vecka läsa en bok i en liten insnöad stuga i Kanada.... Dock har jag ett fast boende i Sverige där min familj och vänner finns.

Vad säger ni, låter det bra? =)

Nu tillbaks till verkligheten, här ska diskas och städas.....
_________________________________________________________________

10 kommentarer:

Herr K sa...

Alla behöver vi drömma! Det enda i din dröm som skulle kunna bli ett problem är vad familjen tycker om att gå hemma med vardagens slit medan du ligger och gottar dig på en strand i Thailand... ;)

Men man måste ändå ha en dröm, ett mål att sträva efter :)

nonhosonno sa...

Kanon!

john sa...

#Herr K

Hehe ja det kan bli lite problematiskt där, jag får säga att jag ska på affärsresa ;)

#Nonhosonno
Javisst låter det bra!

Mvh //Ekonomisk trygghet

Magnus från Dollarkursen.com sa...

Man ska alltid ha ett mål här i livet :)

inte miljonär än sa...

Låter finemang den där drömmen!

Ekonomitankar sa...

Låter som samma dröm jag har... men just nu bara 800 kr i månaden i utdelningar, en liiiiiten bit kvar bara...

Anders sa...

Jag har inte riktigt de beloppen, men jag slutade jobba när jag var 47 för att pengarna faktiskt räckte till tidig pension.
Jag tänkte likadant, men alla kompisar jobbar, ungarna ska väckas och till skolan. Så det blev inte så stor skillnad på resandet, annars trivs jag utmärkt, det blev precis som jag hade tänkt mig.

john sa...

#ekonomitankar
800 kr det låter ändå som att du har kommit en bra bit på vägen. Utdelningarna växer fortare ju längre tiden går också.

#Anders
47 låter som en alldeles perfekt ålder att pensionera sig vid. Är det aktieutdelningar som är din inkomstkälla nu om man får fråga?

mvh ekonomisk trygghet

bli Rik och Ekonomiskt Oberoende sa...

Det du beskriver är att vara "ekonomiskt fri", inte ekonomiskt oberoende ... allt beror på hur man definierar det hela.

Ekonomiskt fri, det vart jag för 18 mån sedan. Jag har inkomster som betalar mitt uppehälle utan att jag behöver närvara hela tiden. Det enda jag behöver göra är att se till att allt flyter på med jämna mellanrum.

Nu jobbar jag mot rejäla passiva inkomster som motsvarar en normal årslön varje månad ... dit är det en bit kvar, ca 3 år, men attans den som ger sig

john sa...

#Bli rik

Ja precis som du skriver så beror det på hur man definerar. Mitt personliga mål är att bli Ekonomiskt fri dvs att kunna leva ett "normalt" liv utan större utsvävingar på mina passiva inkomster.
Att du lyckats uppnå detta verkar vara helt underbart och det vore intressant om du kunde skriva lite mer om hur det känns att vara "utanför ekorrehjulet". Dessutom är det roligt att höra att du inte är nöjd och fortsätter jobba mot högre mål!

Mvh //Ekonomisk trygghet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!