tisdag 16 februari 2010

Kinder Morgan Energy fixar dina utdelningar

En liten sammanfatting om det Amerianska bolaget "Kinder Morgan Energy" (ticker KMP):

Kinder morgan har sin bas i Texas men opererar i största delen i Nordamerika. Bolaget opererar tusentals kilometer naturgas (ca 37 000 miles enligt hemsidan) och oljeledningar dessutom lagrar, processerar och säljer dom olja, gas, koldioxid m.m...


Bolaget grundades 1992 och har sedan dess expanderat i hög takt. I nuläget är det ett av de största gastransportörerna i Nordamerika. För att få en uppfattning om hur stort bolaget är så har dom ca 8000 personer anställdla och ca 180 st terminaler.
Kursutveckling Kinder Morgan Energy


Jag har fått upp ögonen för detta bolaget av många anledningar. Först och främst så har det en hög direktavkastning samtidigt som det är ett stabilt bolag. Det är enligt mig de viktigaste punkterna för att ett bolag skall vara ett potentiellt köp enligt utdelningsstrategin. Sedan är det så att som så många andra Amerikanska bolag så delar även Kinder Morgan ut 4 gånger per år. Detta gör att man får ett jämnare kassaflöde vilket alltid är positivt. (Feb, Maj, Aug och Nov)

För tillfället ligget direktavkastningen på 6,8% vilket är klart godkänt enligt mig. Förhoppningsvis går kursen ner lite de kommande veckorna vilket i sin tur ger några procents bättre direktavkastning, men som sagt iom att den redan är så hög tycker jag det är bättre att fokusera på om man tror att bolaget kommer kunna fortsätta leverera de närmsta 10 åren vilket jag gör.

Utdelningshistorik hittar ni HÄR

Jag vet att historiken inte säger så mycket om framtiden men det känns iaf positivt att KMP är med på LISTAN över de bästa utdelningsaktierna de senaste årtiondet.


"We are currently investing billions of dollars to construct new and expand existing infrastructure to help meet future energy demands in growing markets across North America."

Ja som ni ser i citatet ovan så expanderar bolaget och satsar stora pengar i utbyggnationer. Lyckas dom hålla uppe sina utdelningar och dessutom investera i nya gas/oljeledningar samtidigt ser framtiden mycket ljus ut enligt mig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk på att utdelningar från detta bolag beskattas med 35(!) procent även om du har KMP i en kapitalförsäkring.

//Calimero

john sa...

#Calimero

Oj det lät inte bra alls =/ Hur kommer det sig att man måste betala dubbelt så mycket skatt på just KMP? Som jag har förstått handlas aktien på NY-börsen?

Mvh //Eko trygghet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!