tisdag 13 april 2010

Låt utdelningarna betala Resan

Har du ett vanligt jobb som du trivs väldigt bra med eller kanske du har startat eget och verkligen brinner för ditt företagande?

Om du känner igen dig i något av ovanstående påståenden kanske du inte har som mål att leva på dina aktieutdelningar i framtiden. Vissa av oss kanske helt enkelt VILL jobba till den normala pensionsålder (65 år).

Ett alternativ som är både enklare att uppnå och som dessutom ger dig mycket gläjde för pengarna är att låta Aktieutdelningarna låta betala dig och din familjs resor. Kanske gör du EN utlandsresa per år, för att få ut 25 000kr årligen i aktieutdelningar (räknat på 5% direktavkastning) skulle det krävas ett insatt kapital på 500 000 Kronor.


SLUTSATS: Skrapa ihop en halv miljon kronor och du har garanterat minst EN "gratis" utlandsresa per år för resten av ditt liv.

4 kommentarer:

J sa...

Bra exempel! En halv mille borde ju nästan alla kunna klara av på några år. =)

Herr K sa...

Alternativ, beroende på intresseområde, en ny riktigt fet tv varje år! :P

40procent 20år sa...

Tänkte på en tidigare inlägg som jag skrev:

Om man sparar ett startkapital på 300 000 kr men vill varken spara mer pengar eller återinvestera utdelningarna, utan vill bara konsumera utdelningarna varje år!

Den totala utdelningen efterskatt som man kan få under:
20 år : 481 110 kr
30 år : 1 381 750 kr


Med andra ord en gångs investering på 300 000 kr och utan återinvestering, har man lyckats få en växande inkomstkälla där efter 30 år, kan räkna med att få 133 250 kr årligt utdelning efter skatt! Inte nog att hans investering ger 1.3 miljoner under 30 år utan också att hans portfölj är förmodligen värd minst mellan 3.5 till 5 miljoner.

Detaljerad bild hur räkningen har gjorts!

< http://1.bp.blogspot.com/_2vFvSaMFQK0/SrdcO0HodMI/AAAAAAAABjg/QL6wFUaUhDE/s1600-h/1-7.JPG >

john sa...

#J

Precis, en halv miljon borde man klara att spara ihop på 4 år om man är två och bor relativt billigt!

#Herr K
hehe ja man kan ju använda pengarna till precis vad mn vill, varför inte en ny IPhone varje år? =)

#40 procent
Jag minns när jag läste det inlägget, det är riktigt bra och får en att tänka efter en hel del, bl a att tiden är ens bästa vän när det gäller utdelningsinvestering! tack för tipset!

Mvh //Ekonomisk trygghet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!