tisdag 13 juli 2010

XACT Bull/Bear

Något som man kan överväga att investera i vid kraftiga svängningar på börsen är fonderna xact Bull eller xact Bear. Bull investerar du i om du tror på att börsen skall stiga. Tvärtemot är det med Bear då du tror på en börsnedgång.

Fördelen med dessa fonder är att dom har en hävstång på 1,5 vilket innebär att fonden rör sig 1,5 gånger mer än själva indexet. (Bull/Bear följer svenska Index). Fonden kan nu även handlas med 2 gångers hävstång (xact Bull/Bear 2).

http://www.xact.se/
Mer info om Fonderna finns på länken

Ett alternativ till dessa två fonder är att istället investera i sk Indexcertifikat. Nordea Bank står som utställare till diverse Certifikat. Fördelen med dessa är att du slipper undan förvaltningskostnaderna som man har i en fond. Nordea har även Indexcertifikat som ger 3 gånger hävstång för dig som är lite mer riskbenägen.

http://www.nordea.se/Privat/Spara%2Boch%2Bplacera/Indexcertifikat%2BBull%2Boch%2BBear/1088652.html
Läs mer om Nordeas Certifikat på länken


Lycka till!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur känner du angående peyto nu när dom vid årskiftet inte längre kommer att vara en trust och således kommer att skatta mer och troligen sänka utdelningarna? eller tror du att dom kommer bevara denna utdelningnivå även efter förändringen?

Anonym sa...

#anonym om bolaget efter årsskiftet kommer ha en direktavkastning på över 5 procent ligger jag kvar. Annars säljer jag nog av mitt innehav . Jag vet faktiskt inte hur denna skatt kommer att påverka bolaget. Mvh eko trygghet från mobilen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!