torsdag 7 oktober 2010

Aktietorget, fönstershopping

Jag var inne och tittade lite på www.aktietorget.se idag. Det är kul att surfa runt och se alla nystartade företag och jag får erkänna att jag blir lite sugen på att investera i några bolag. Dock stannar jag vid "blir sugen" eftersom jag redan ligger investerad i en del högriskaktier (Petro Grand, Starbreeze och Botnia Exploration.

Om Ni går in på sidan och sedan klickar på kurser kommer samtiga bolag listade på aktietorget upp. Jag noterade att de lägst värderade bolagen inte har ett börsvärde på mer än 100-200 tusen kronor, man kanske borde lägga ett bud? =)

Ett bolag som jag blev intresserad av är Oljeinvestmentbolaget Caucasus Oil som investerar i oljebrunnar i bl a Europa och Amerika. Gå gärna in och läs deras senaste rapport HÄR. Möjligtvis kommer jag snegla mer på detta bolag i framtiden och KANSKE slänga in i högriskportföljen. Men som sagt jag har redan ett oljebolag i den portföljen så vi får se hur det utvecklar sig...

7 kommentarer:

Anonym sa...

finns lite skrivet om bolaget på http://www.bolagsinvest.se/caucasusoilanalys.html

J sa...

Kan också reka en koll på inoff.nu =)

john sa...

#Anonym

Tack för länken!, bra analys där

#J
Tack för tipset den sidan har jag inte sett innan!

Mvh //Ekonomisk Trygghet

Valutabluffen sa...

I ett försök att minimera risker och sprida mina gracer lade jag en hyfsad peng i Future Link invest. Trodde då att allt var seriöst och att de jobbade med valutatrading.

Nu är jag dock mycket osäker. Om nån har info - snälla hjälp mig.
På hemsidan www.futurelinkinvest.se försöker jag få koll på läget!

aktiemässigt har jag testat lite med NeuroVive som rullat på bra de senaste månaden. Vad tror ni om det?

Micke sa...

Själv kommer jag aldrig mer köpa förhoppningsaktier igen. Förlorade 28 k idag på Starbreeze. Att man aldrig lär sig. Har inte sålt dem än men ska göra det på måndag och ta förlusten. Känns bra att dem andra innehaven gått plus så mycket att man trotts allt ligger på plus i år.

john sa...

#Valutabluffen
Det låter inte alls kul det du råkat ut för och jag hoppas det ordnar upp sig =/ Neurovive vet jag inte mycket om, är det listat på Small-cap?

#Micke
Jag har också startbreezeaktier, dock inte lika många som du...

Får man fråga varför du skall sälja av? Jag kommer att köpa på mig mer Aktier vi nyemmissionen som kommer senare i år och tror att aktien kommer att stiga rejält vid nästa spelrelease.

Mvh //Ekonomisk trygghet

Micke sa...

Jag har inget förtroende för företaget längre. Och då kan jag inte ha kvar det i portföljen. Tycker att NE kommer alldeles för tidigt. Dem har inte visat ett dugg av spelet än plus att dem svar jag fick av VD på Sbz lätt väldigt svajiga. Får dem inget nytt avtal med någon annan förläggare så sitter dem ännu mer i EAs rävsax än vad dem gör nu. Om kursen går ner till mellan 7-10 ören så är företaget väl inte värt mycket mer än vad det var när dem börsintroducerades för ca 10 år sedan. Kan ju mycket väl bli uppköpta av EA som skickar över dem till Dice. Och dem kommer inte betala något överpris för Sbz. Vilket betyder att jag kommer förlora ännu mer pengar. Så lägger hellre dem pengarna som blir över på ett annat företag. Spelet kommer garanterat inte fören 2012 eller långt in i 2011 och då har jag redan fått tillbaka det jag förlorade.

Mvh/
Micke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!