lördag 9 oktober 2010

Buffertsparande och begränsat bredband

Jag hittade idag ett riktigt bra inlägg hos ekonomibloggaren Aktiespartacus. Sådana här inlägg borde mass-maila`s till alla familjer som är högt skuldsatta och som bara fortsätter att låna mer och mer och mer....

Jag tror att det är svårt att få folk som har stora skulder att börja spara och betala av sina lån, det krävs att dom lär sig av sina egna misstag och helt enkelt måste ta tag i sin ekonomi för att inte förlora allt (t ex som i programmet Lyxfällan).

Jag personligen kan endast* tänka mig att låna pengar till 2 saker och det är:

1. Bostad

2. Möjligtvis bil

Dessa två saker är något som jag verkligen behöver och kan tänka mig att låna pengar till.

* Det finns undantag då jag även kan tänka mig att låna pengar och det är till investeringar dvs saker som jag förväntas få en värdeökning på. Detta kan t ex vara belåning på aktier/hävstångsintrument, köp av ett företag m.m....För övrigt så kommer jag att ha väldigt begränsad tillgång till Internet nästa vecka, så Inläggen kommer antagligen inte vara speciellt frekventa. Jag har dock möjlighet att skriva inlägg via mobilen, dock kommer dom troligvis inte bli speciellt långa. En Twittervecka helt enkelt =)

Mvh //Ekonomisk Trygghet

6 kommentarer:

aktiespartacus sa...

Tack för reken. Det glädjer och värmer. :)

inte miljonär än sa...

Jag känner många som belånar sig rätt rejält till rätt skumma grejer... Man upphör inte att förvånas måste jag säga...

guldbyxan sa...

Jag håller med. Skulle dock vilja lägga till studier till listan också. Det är en bra investering (så länge man inte lånar för att plugga filmvetenskap eller dyligt) :).

JobbochFirma sa...

Håller med guldbyxan, lägg till studier och ta bort bil. Det absolut tråkigaste att låna till är sånt som minskar i värde och inte genererar någon inkomst.

Jag har lagt till dig i min blogglista, om du gillar min blogg får du gärna göra detsamma.

//Jobb och Firma

john sa...

#Aktiesparta

Det var så lite så =) Bra inlägg skall uppmärksammas!

#Inte miljonär
nej samma här... Jag och min sambo gjorde misstaget för några år sedan att köpa en dator för "1 kr" =) nuförtiden läser vi alltid det finstilta...

#Guldbyxan
Bra tillägg! Studier kan löna sig i slutändan.

#JobbochFirma
Jo det är helt rätt. Men om oljepriset skjuter i höjden om några år och effektiva el-bilar kommer ut på marknaden hade jag KANSKE kunnat tänka mig att ta ett billån.

Självklart lägger jag till dig på min blogglista, tack!

mvh //Ekonomisk Trygghet

Patrik Berggren sa...

Jag håller helt med!

Lån är av ondo, folk lånar för mycket till saker de inte behöver.

Som du säger, finns det dock ett par olika tillfällen SOM man kan tänka sig att ta lån till, som bostad, en investering som direkt ger kassaflöde. I övrigt? Nej, då är lån endast av ondo och ett bättre sätt vore att spara ihop till det man vill ha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!