lördag 30 oktober 2010

I väntan på nästa börsras...

I tider som dessa när börsen går ganska bra är det svårt att hitta köptillfällen för oss utdelningsinvesterare. Givetvis finns det undantag om man letar MEN är det dom största bolagen man vill in i t ex H&M etc... så gör man enligt mig bäst i att vänta tills ett bra tillfälle ges.
Vid ett börsras brukar de flesta aktier noterade på börsen gå ner, även om bolaget i sig inte har några problem flyr aktieägare och i följd av detta går aktiekurserna ner. Det är i dessa situationer som man ska köpa aktier eftersom man då får "rabatt" på bra bolag som inte har några fundamentala problem.

Vad ska man då göra i väntan på nästa börsras?

Jag listar här lite tips på vad man kan göra för att aktivera sig i väntan på nästa börsras:

1. Samla pengar
Det bästa och vettigaste man kan göra är att hamstra på sig massa pengar. När väl raset kommer kan man plocka ut de bästa bolagen och köpa de mängder man känner sig tillfredsställd med. Att sitta utan likvida medel vid en rabattperiod kan vara mycket frustererande...

2. Leta och du skall finna
Som jag skrev ovan så kan man hitta bra köptillfällen även om börsen står högt i kurs. Det gäller bara att leta efter stabila bolag som är felvärderade. Hittar man inga på de Svenska börserna går det att utvidga sina gränser över hela världen. Tänkt dock på att vid investeringar i andra länder gäller det även att ta med valutaförändringar i beräkningarna.

3. Var kortsiktig/Spekulativ
Desto mer köptillfällen går att hitta i mindre bolag sk "högriskaktier". Dessa bolag`s aktiekurser reagerar ofta kraftigt på rykten och förväntningar, en dipp på -40% kan ses som ett bra köptillfälle om själva orsaken till dippen inte var befogad.
Så är du sugen på att prova lite mer kortsiktig handel och har lite pengar över, varför inte prova?

4.Fysiska Investeringar
Jag personligen har blivit beroende av att investera och måste helt enkelt investera i något varje månad för att inte börja klättra på väggarna. Ett silver/kopparmynt brukar räcka för att stilla mina begär =)
Om Ni tycker det är tråkigt att bara sitta och samla pengar i väntan på nästa börsras så kan det vara en bra idè att iaf investera i något litet varje månad för att hålla motivationen uppe. Ett silvermynt kostar inte mer än några hundralappar och koppar är ännu billigare. Eller varför inte investera i en Whisky och Vin?


Kom gärna med mer förslag på vad man kan göra i väntan på nästa Börsras (sett utifrån en utdelningsinvesterare`s perspektiv)

3 kommentarer:

J sa...

Tackar och bockar för länkarna =)
Just nu hamstrar jag faktiskt så gott det går (för en student) och satsar på att bygga upp mina verksamheter. På det viset har jag förhoppningsvis ett bra kassaflöde när det kommer nya köptillfällen. Det lilla jag investerar läggs för tillfället i energisektorn.

john sa...

#J

Det låter som en bra strategi du kör på. Det är svårt att lägga pengar på hög men som sagt i slutändan lönar det sig.

Jag googlade på "alternativa investeringar" och "investera i whisky" och vips så kom dina sidor upp, bra SEO-anpassat där =)

Mvh //Ekonomisk Trygghet

J sa...

En gör så gott en kan =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!