söndag 13 februari 2011

En liten titt på Oljepriset, söndag

Efter en liten titt på Oljepriset (WTI) så ser man att oljan fortsätter att sjunka. Troligtvis fortsätter det neråt på Måndag om inga nya oroligheter utbryter i Egypten. 

Precis innan spektaklet i Egypten letade sig fram till dagstidningarna (runt den 18 Jan) hade oljan börjat sjunka , sen gick den upp som ett skott men nu när det börjar lugna ner sig rör sig oljan i samma mönster igen dvs neråt.

Det är svårt att göra en riktigt bra bedömning på hurvida man ser sälj eller köpsignaler eftersom det beror helt och hållet på vilken tidshorisont man har på sina placeringar och det är även något som jag personligen måste bestämma mig för innan jag går in med pengar, men någonstans kring 80 dollar känns som en bra ingångspunkt vid stabila förhållanden.

Sen kan givetvis allt hända pga oroligheter, utbud/efterfrågan etc... men det är det som är lite av tjusningen med att spekulera i oljan.

Jag kan verkligen rekommendera www.stockcharts.com där ovanstående bild kommer ifrån, för att följa oljepriset är det bara att skriva in "WTIC". 

3 kommentarer:

Micke sa...

Värt att tänka på är att det mycket väl bli så att det kommer mer oroligheter från grannländer så som Algeriet. Hörde att Algeriets styrande hade börjat köpa in väldigt mycket tårgas nu det senaste. Sen är ju Algeriet en mycket större oljeexportör än Egypten. Blir det tumult där så lär olja gå upp igen. Kolla in grafen jag hittade hos "Cornu": http://4.bp.blogspot.com/_-CXk2-VWGgQ/TUUeG_nJxNI/AAAAAAAAE0s/cqeH0lPPH-k/s1600/oil_exports_arab_iran_2009.png

Mvh
Micke

john sa...

#Micke

Algeriet hade större export än vad jag trodde, det var en intressant länk tack för tipset!

Vet du möjligtvis vart man kan se priset på nästkommande oljetermin?

Mvh //Ekonomisk Trygghet

Sammy Qin sa...

To trade with confidence one needs to check technical analysis course reviews and join the course immediately as it will bring a lot of positive changes to the way one trades even if he loses money.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!