onsdag 16 februari 2011

Mini-uppdatering ang stugan

Jag vet inte om alla NI läsare vet om det men hur som helst så kommer jag och min Sambo bygga en sommar/vinterstuga senare i år. Nu har de flesta bitar fallit på plats och igår fick vi en offert på själva byggsatsen (stugan kommer färdig i olika block lite som en byggsats, den är t om grund/färdigmålad). Offerten var positiv eftersom vi trodde den skulle landa på ett högre belopp.

Förra veckan satt vi och ränkade på vad precis ALLT skulle kosta, det är mycket saker man måste ta med i beräkningen som man inte alltid tänker på såsom gardiner, fönsterbräden, mattor, bestick/porslin ja en hel del helt enkelt...

En annan positiv sak var att ansutningsavgiften till V/A redan var betald genom samfälligheten, så där slapp vi en kostnad på 37 000 kronor.

Nu ska vi bara fixa byggfelsförsäkring och lite annat smått och gott, sen kan vi gå till banken och hoppas på att dom vill låna ut lite pengar till oss. Lite nervös blir man dock när det skrivs om räntehöjningar i tidningarna var och varannan dag. Å andra sidan måste vi försöka hålla oss till budgeten och då blir inte ränteutgifterna så extremt höga även om räntan sticker upp till 5-6%, värre är det för husägare med lån på 4 miljoner...

Helt off-topic: Håll koll på PA Resources. Idag kommer deras kvartalsrapport, det blir spännande att se aktiekurs kontra rapportens innehåll.


Nu ska jag iväg till jobbet!

Mvh //Ekonomisk Trygghet

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!