torsdag 10 februari 2011

Torsdag, läst på om olja

Nu var det riktigt längesedan jag skrev här på bloggen och det får jag be om ursäkt för. Jag och min Sambo har fixat en hel del med det kommande stugbygget och nu börjar alla bitar falla på plats. Det som behövs innan vi påbörjar bygget är pengar, cash, kosing, dollars....

Förhoppningsvis är det inga problem att låna detta från banken om vi ger pengar tillbaks i form av ränta.I övrigt så har jag idag suttit och läst på om Oljereserver och Peak Oil på dessa två sidor 1 2. Enligt OPEC så har vi stora oljereserver i världen som kommer att räcka i flera hundra år framöver, men om man läser på länkarna ovan så ifrågasätts ofta OPEC`s pålitlighet när det kommer till deras rapporter över oljereserver. Jag personligen väljer att tro på skeptikerna som anser att Oljan kommer att bli en bristvara inom en snar framtid.

Om jag har fel så är ju det bara positivt (dock inte för miljön). Om jag har rätt så tjänar jag förhoppningsvis en hel del pengar på att investera i oljepriset. Hur som helst så finns det inget jag som enskild individ kan göra åt saken, man får helt enkelt gilla läget och göra det bästa av situationen vad som än händer....

1 kommentar:

Jocke sa...

Här kan du få en lite mer nyanserad bild av oljeproblematiken:

http://efteroljan.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!