torsdag 3 februari 2011

Utveckling min utdelningsportfölj Feb 2011

Det blev en tuff start på året för min portfölj men förhoppnnigsvis tuffar vi på uppåt framöver.
Portföljen visade idag 0,07%+ gentemot föregående månad. Den kunde lika gärna stått på minus om jag tittat på depån någon minut senare/tidigare men plus är alltid plus =)

Anledningen till att portföljen knappt har ökat i värde är främst pga H&M och den årliga kapitalförsäkringsavgiften. Det är iof bra att portföljen går lite sämre ibland för då blir jag sporrad till att förbättra resultatet till nästa månad.

Utveckling på mina aktier sedan inköp:

Astra Zeneca -6,88%

H&M +17,52%

Coca Cola +27,19%

Mc Donalds +31,32%

Peyto +39,23%

Realty Income +39,44%

Ratos +23,31%

Northland Resources ligger idag på +23,02% vilket känns bra men jag hoppas att aktien går över 20-Kronors strecket snart.

En sak som jag har tänkt lite på är NÄR jag ska börja sälja av mina aktier om det nya Investeringssparkontot blir tillgängligt i början på nästa år. Ska jag kanske försöka sälja när respektive aktie har gått riktigt bra och jag tror att den har nått sitt årshögsta eller är det bäst att helt enkelt sälja av allt i slutet av året och köpa tillbaks till samma kurs alá "Flytt av värdpapper"?

Jag har lite svårt för att bestämma mig men men vi får se hur det blir...

3 kommentarer:

Micke sa...

Själv tycker jag det börjar kännas lite oroväckande att konjunkturbarometern har varit över 110 rätt många månader nu. Sen att "folk" (läs Anders Borg) prata om den svenska tigern och att ekonomin är helt fantastiskt. Många råvaror har också stig väldigt mycket den senaste tiden. Dock har vi en rätt okej marginal på 12 månaders glidande medelvärde. Sen har nätmäklarna inte sänkt något på sin belåningsgräns än direkt vilket är bra. Räntehöjningar spelar också in såklart. Tror helt klart att vi närmar oss toppen men behåller aktierna ett tag till men kommer nog börja sälja av en del efter att utdelningar börjar trilla i april, dem mest konjunkturkänslig bolagen då. Råvarubolagen försvinner sist ur portföljen. Kommer inte ha några bolag kvar i portföljen när börsen börjar gå ner.

john sa...

#Micke

Det låter som en bra idè att börja sälja av när utdelningarna har kommit (såvida kursen står högt). Möjligtvis blir det så att även jag kör på den strategin, tack för tipset!

De utländska innehaven kan man ju alltid hoppas på att de stärks pga starkare dollarkurs framöver.

Mvh //Ekonomisk Trygghet

Micke sa...

Har bara ett utländskt bolag i portföljen för tillfället och det är Schibsted. Dem handlas ju i norska kronor så dem är ju rätt stabila :)

Ska du vara med i Börs-sm förresten?

Sitter och klurar på vilka bolag jag ska ha med.

/Micke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!