fredag 25 februari 2011

Valutakursen påverkar utdelningstillväxten

Jag äger aktier i det amerikanska bolaget Realty Income som är ett fastighetsbolag. Det fina med detta bolag är att dom delar ut pengar varje månad till oss aktieägare. Jag satt och tittade lite på utdelningstillväxten och hur valutakursen har påverkat mina utdelningar.

Till exempel så delades det ut 0,1430 dollar/aktie Jan 2010. Detta året delades det ut 0,1443 dollar/aktie. Det är ingen jättestor ökning men som sagt en liten ökning 2011 jämfört med föregående år, men pga att valutakursen har förändrats (kronan har stärkts mot dollarn) så får jag som bor i Sverige mindre pengar in på kontot detta året. För mig blev det ingen utdelningstillväxt utan istället fick jag en minskad utdelning med -5%.

Detta får man ha i åtanke när man investerar i Utländska bolag. Jag som har en kapitalförsäkring har inte tillgång till ett valutakonto men har man en vanlig aktiedepå går det att växla pengar när kurserna är gynnsamma. (Information om valutakonton och hur det fungerar mottages med glädje).

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Får man fråga hur mycket du investerade i Realty Income?

john sa...

#Anonym

Ca 25 000 SEK

Mvh //Ekonomisk Trygghet

Johan sa...

Risk eller möjlighet, låg dollar ger möjlighet att få extra tillväxt i utdelningen. Om dollarn nu inte fortsätter att sjunka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!