måndag 25 april 2011

Agressiv Amortering stundar

Jag och min sambo har bestämt oss för att vi vill bli av med alla våra lån så fort som möjligt. Vi har samma tankesätt när det gäller lån och det är att när man köper något med lånade pengar så har man alltid en tanke i bakhuvudet att saken man har köpt inte riktigt är ens egen.

Nu är det som så att tomten som vi har köpt fortfarande inte är helt avbetald hos banken. Det är ca 85 000 kronor kvar som skall betas av. Därför har vi bestämt oss för att ta våra gemensamma sparpengar och amortera av så mycket som möjligt. Förhoppningsvis är vi då helt skuldfria i slutet av 2011.

Detta innebär att jag inte kommer att ha möjlighet att skjuta in lika mycket pengar i aktiedepån som tidigare men ibland så måste man prioritera. Förhoppningsvis kommer Vi att köpa hus om några år och då måste vi ha en rejäl insats om vi vill slippa dyrt huslån. Då är det även gött att ha en obelånad tomt att sälja av som förhoppningsvis har stigit rejält i värde (om vi inte ändrar oss och bygger en stuga på tomten)

Hurvida detta kommer att ändra min investeringsstrategi återstår att se. Möjligtvis blir det så att jag blir mer aktiv och på så sätt förhoppningsvis når en högre avkastning på portföljen, men det är en riskfylld väg att vandra....

2 kommentarer:

Johan sa...

Vad har du för ränta på lånet? Kan det inte vara en bättre strategi att investera pengarna om du tror att du får en avkastning som överstiger låneräntan?

john sa...

#Johan

Vet inte exakt men har för mig att den ligger någonstans kring 3,7% (Rörlig ränta)

Jo jag hade faktiskt övervägt att göra som du skriver OM lånet enbart hade legat på mig.

Nu när det är våra gemensamma pengar/lån så känns det inte helt rätt att "chansa" med dessa pengar, dessutom tror jag inte att hon hade varit speciellt positiv till den idèn heller =)

Men som sagt, hade det vart mina egna pengar så hade det räckt med att köpa in mig i Tele 2 (enorm utdelning i år) för någon månad sen så hade jag överpersterat räntan bara där.


Mvh //Ekonomisk Trygghet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!