lördag 16 april 2011

Guld/silver, även som hobby


Idag när jag gick in på aftonbladet poppade det upp reklam för http://www.mynthuset.se/

Efter några minuters tittande på hemsidan upptäckte jag att företaget erbjuder en del unika guldmynt som  är 99,9% rent guld (alltså även en bra guldinvestering). Även på silversidan fanns det några enstaka mynt med 99,9% renlighet dock var utbudet sämre där.

Eftersom jag inte bara köper guld och silver i investeringssyfte utan även tycker mynten är otroligt vackra blev jag lite sugen på att möjligtvis beställa något av mynten i slutet av månaden när lönen trillar in. 

Lite info om myntet ovan på bild:

Metall: 99,99% guld

Kristall: äkta Swarovski
Vikt: 1,24 g
Diameter: 13,92 mm
Nom värde: 10 dollar
Utgivet av: Cook Islands Riksbank
Pris: 1295 kr (portofritt)

Jag som inte är extremt insatt i guldinvesteringar vet inte hur prisvärt detta mynt är, t ex hur mycket är kristallen värd? Om man skall jämföra med andra investeringstackor (1 grams) så borde enbart kristallen vara värd ca 300 kronor om jag inte räknat fel?

Ett litet varningens finger bara innan någon av Er slänger iväg en beställning, det verkar som att när man köper vissa mynt så startar man även en prenumeration där ett mynt i månaden skickas hem automatiskt, dock står detta tydligt i beskrivningen och det går närsomhelst att avsluta prenumerationen....

Jag kan även tillägga att jag inte får någon ersättning ifrån mynthuset genom att skriva detta inlägg (har ej varit i kontakt med dom).
 

3 kommentarer:

CA sa...

Jag skulle nog avstå att köpa guld eller silver från Mynthuset.

Deras priser är SKYHÖGA vilket gör det till en MYCKET dålig investering.

john sa...

#CA

Jo jag upptäckte också det när jag jämförde med andra butiker. Den där kristallen var det inget vidare värde i heller. Men det var ett fint mynt!
=)

Mvh //Ekonomisk Trygghet

Herr K sa...

Även jag har kikat in på Mynthuset några gånger, och vissa av deras "erbjudanden" är rena ockerpriserna enligt mig. Skall man köpa guld eller silver som en investering så bör så lågt pris som möjligt vara att föredra, och då undvika mynt med högt påslag eller samlarvärde. Vill man köpa något exklusivt finns bra myntserier med begränsade utgivningsvolymer :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!