torsdag 28 april 2011

Intressanta bolag på Aktietorget

Jag tycker inte man skall lägga alla sina portföljpengar på bolag som är listade på Aktietorget. Däremot kan det vara kul att ha något "förhoppningsbolag" i portföljen som en liten krydda på moset. Jag själv har 3 st bolag från Aktietorget, dock köpte jag aktier för alldeles för små summor för att jag ska kunna bli rik på dom, å andra sidan såg jag det mer som läropengar just då.

Utvecklingen av dessa bolag (Starbreeze, Petrogrand och Botnia Exploration) har varit minst sagt väldigt varierande. Botnia är den aktie som har gått bäst, för några månader sen låg den på +150% men är nu nere på ca +26%. Petro ligger i  dagsläget på ca -5% och starbreeze har dalat ner till ca -40%, det kanske var tur att jag inte gick in med mer pengar =)

Jag kikade in på Aktietorget i morse och hittade några intressanta bolag:

Comfort Window System
Detta bolag har utvecklat ett smart fönster som utnyttjar årstiderna. Genom att vända på fönstret så får man olika egenskaper, ena sidan släpper in värme och andra sidan håller värmen ute. Riktigt bra affärsidè hoppas bara att det slår igenom och blir en ny svensk standard.


ICT Fastigheter
Fastighetsbolag som köper mindre fastigheter som dom sedan hyr ut. Bolaget verkar mestadels i mindre städer där bostadspriserna ännu inte har skjutit i höjden. Kan bli riktigt bra om dom sköter sina kort väl, kanske ett nytt Realty Income om några år?


Lovisagruvan
Ett litet gruvbolag som utvinner mestadels Zink och Bly. Livslängden på gruvan är beräknad till ca 15-20 år fram i tiden och bolagets resultat beror nästan helt och hållet på råvarupriserna. Håll alltså koll på -Zink och blypriserna vid ett köp av detta bolag.


Detta var de bolag som jag fastnade för på Aktietorget, det fanns en hel del bolag som jag inte brydde mig om att ens titta på bara genom att läsa namnet. Dessa bolagsnamn innehöll oftast ord som "Technologies" "Science" "Bio" "Pharma" "International" etc...
  Jag säger inte att bolag med ovanstående ord i sig är oseriösa men jag skulle inte våga investera i något som jag verkligen inte förstår och som dessutom är listat på Aktietorget....

Lycka till!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Intressantare bolag på aktietorget är Bahnhof, Aros Quality Group och Homemaid.

minimalistekonomi sa...

Det roligaste med att titta på dylika bolag tycker jag är att se nya tekniska lösningar som är på gång men ännu är långt från standard, såsom det vändbara fönstret.

john sa...

#Anonym

Har inte kollat upp dessa bolag men ska kika lite på det, tack för tipsen!

#Minimalistekonomi

Ja precis man hoppas ju verkligen att ett sådant litet bolag verkligen lyckas!
Ibland kopieras dessa småbolag av större aktörer (om inte ordentliga patents finns) och då kan det vara lätt hänt att dom blir totalt överkörda, eller så köps dom helt enkelt upp vilket å andra sidan inte alltid är fel.

Mvh //Ekonomisk Trygghet

Anonym sa...

Ett företag som återfinns på aktietorget är Enjoy Group, med just nya innovation som inte har blivit standard än men på god väg.
Mycket på gång och bla coca-cola använder Enjoys patenterade snurr hyllor. läs på detta bolag har en hisnande potiential

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!