onsdag 20 april 2011

Nytt unikt kopparmynt beställt

Idag såg jag att jag hade en hundralapp över på mitt Paypalkonto och fick helt plötsligt ett stort begär att göra av med dessa pengar, eller rättare sagt investera dessa pengar i någon fysisk form.

Troligtvis har jag blivit lite skadad av mitt brinnande intresse för investeringar, för 5 år sedan hade jag antagligen lagt pengarna på någon "onödig" pryl t ex film, snus etc...

Denna gång blev det ett Kopparmynt jag la pengarna på. Inköpet gjordes via Ebay ändå ifrån Australien så jag hoppas att myntet dyker upp innan sommaren.


Myntet gick på ca 65 kr inkl frakt vilket är helt okej pris enligt mig om myntet är i lika fint skick som på bilden. Fördelen med att investera i koppar är att det är "billigt" i jämförelse med guld och silver vilket innebär att även folk som har ont om pengar kan samla på fina mynt och dessutom få en värdeökning iom att kopparpriset stiger.
  Nackdelen är väl egentligen också priset, ska man investera större summor i fysisk koppar så krävs det stora förvaringsutrymmen som dessutom är inbrottssäkra. Jag personligen kommer nog aldrig köpa på mig kilovis med koppar men däremot gillar jag att köpa enstaka mynt som på bilden ovan, mestadels för att jag tycker dom är riktigt snygga.

2 kommentarer:

Kampen mot index sa...

Trevlig med lite fysiska metaller.

Har själv köpt på mig silver och koppar.

john sa...

#Kampen mot index

Nej det är inte fel med fysiska tillgångar, lite roligare än att stirra på siffror på skärmen =)

Mvh //Eko trygghet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!