lördag 23 april 2011

Påskafton och vinsamling inför ålderns höst

Jag får börja detta inlägg med att säga

GLAD PÅSK!


Jag kommer att jobba hela dagen ut för att sedan förbereda en påskmiddag för mig och min käresta. Det blir alltså en väldigt lugn påskafton även detta året. Jag tror inte att jag har firat påsk på 4-5 år nu och det känns faktiskt ganska skönt att man kan kliva upp på söndagen utvilad och utan bakrus (Svensk som jag är så måste jag så klart dricka alkohol när jag går på fest/firar högtider...)Ska jag vara helt ärlig så börjar jag komma ifrån det här med drickandet mer och mer, det blir allt mer sällan ölen och hetsdrickandet visar dig, antagligen beror det på att jag börjar bli gammal och klok =)

Eftersom jag gillar att samla på saker och även investera i olika ting så har jag nu fått en ny lite "knasig" idè, jag kommer nämligen att börja köpa på mig röda viner lite då och då som sedan kommer att lagras till obestämd tid, det är alltså inga köp jag gör i vinstsyfte utan dessa viner kommer att drickas upp i framtiden.Efter lite googlande kom jag fram till att detta var ett bra vin att lagra, även prislappen var förlåtande 99kr för 375 ml Amarone Classico.
Nu är det som så att jag inte har börjat med att dricka vin ännu MEN jag har en mycket stark känsla att detta är något som nästan alla människor börjar uppskatta någon gång i livet (oftast när dom blir lite äldre) inkl mig själv. Tänkt vad skönt att om 10-20 år redan då ha ett litet lager med viner att bjuda sina vänner på som dessutom har fått mogna till sig under alla dessa år.

Vi får se hur långt jag går med detta påfund, hursomhelst så kommer jag gå ner på systemet idag och inköpa denna flaska. Fortsätter jag inte köpa viner så har jag iaf EN flaska att bjuda på ålderns höst.

//Ekonomisk Trygghet

Bilder ifrån capeadventures.se och systembolaget.se


3 kommentarer:

nonhosonno sa...

Att lagra några flaskor vin är nog inte fel, tänk på att förvara den liggandes. Glad Påsk på dig!

Mot miljonen sa...

Nice att lagra vin även om amarone inte e min grej ;-). Skulle gärna också lagra lite om jag hade en möjlighet till bra tempererad lokal som inte var i närheten av hemmet, annars skulle dom ryka alltför snabbt, haha

john sa...

#Nonhossonno

Japp jag googlade lite på "lagring av vin" igår kväll så förhoppningsvis går det bra =) Detsamma!

#Mot miljonen

Jag är också lite bekymrad över temperaturen på min lagring. Bor i lägenhet nu och har hittat ett mörkt skåp ovanför klädgarderoben med betongväggar. Förhoppningsvis håller det sig under 20 grader nu på sommaren...

Har du ingen snäll granne som kan ställa upp med lagringsutrymme? =)

Mvh //Eko trygghet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!