tisdag 19 april 2011

Tisdag morgon,Olja och andra tankar

Tisdag morgon, idag hade det varit riktigt gott att ligga kvar i sängen och sova, men nej löneslav som man är så är man tvungen att ta sig i kragen och motvilligt stiga upp...

På tal om stiga upp så har oljepriset gnetat sig uppåt rejält, WTI-oljan ligger bra över 100-dollarstrecket och frågan är hur länge vi blir kvar där. Om man skall spekulera i oljan så blir det nog till att invänta en rejäl dipp eftersom jag tror priset kommer att fortsätta ligga på en hög nivå ett bra tag framöver, vad tror ni?

För övrigt så sjönk börsen rejält igår och så även min portfölj. Samtliga aktier visade röda siffror så det kändes sådär att logga in på depån, dock såg jag att utdelningarna ifrån Peyto Exploration hade dykt in så lite plåster på såren fick jag allt.

En av de stora anledningarna till att börsen "rasade" igår var att Standard & Poors sänkte framtidsutsikterna för USA dvs allt är precis som det har varit innan, enda skillnaden är att ett stort instutut kommer med de negativa nyheterna och då sjunker alla världens börsen som en sten.

Nu måste jag åka och jobba, vi ses!

Mvh //Ekonomisk Trygghet

2 kommentarer:

masken sa...

tja undrar bara vad du kör för depå avanza? nordnet eller liknande?

Har tänkt böja köpa amerikanska aktier men kör avanza-mini just nu.

john sa...

#Masken

Jag använder mig utav en kapitalförsäkring. Först och främst så slipper man deklarera alla sin affärer i en kapitalförsäkring sen så betalar men heller ingen skatt på vinster (dock dras 15% i skatt på utländska utdelningar).

Å andra sidan så läste jag att kunder hos Nordnet har fått tillbaks den 15 procentiga skatten ifrån år 2009/2010 i år såförhoppningsvis blir det även så i framtiden att alla utdelningar (även de utländska) är skattefria.

Trivs du med Avanza så tycker jag du skall fortsätta köra med den mäklaren, men som sagt fundera gärna på att "uppgradera" till en kapitalförsäkring.

Mvh //Ekonomisk Trygghet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!