söndag 19 juni 2011

Bil ut, Cykel in!

Nja riktigt så drastisk ska jag inte vara, jag kommer alltså inte sälja bilen... Däremot blir det antagligen så att jag köper mig en cykel inom de närmaste dagarna.

Eftersom jag bor bara några kilometer ifrån jobbet så känns det ganska onödigt att ta bilen varje dag. Jag har räknat ut att bensinkostnaderna kommer att sänkas med ca 200 kr per månad om jag skippar bilen de dagar jag kan.

På ett år sparar jag då in ca 2400 Kronor.

Det är dock en sanning med modifikation eftersom cykeln kostar några tusenlappar också. Jag har satt en budget på högst 5000 kronor så det tar 2 år innan jag börjar få ett positivt kassaflöde på denna investering, lägg därtill service och reparation på cykeln så får jag nog räkna med 3 år innan jag "tjänat in" investeringen....

Å andra sidan så köper jag inte bara cykeln för att ta mig till jobbet. Jag kommer att prova på att köra lite XC (Cross Country) och fastnar jag för det så har jag hittat en ny hobby som verklgen kommer att kosta mig massa pengar eftersom jag då troligtvis vill ha bättre ram, dämpare, utrustning etc.. =)

Summan av kardemumman: Att låta bilen stå och istället ta cykeln är oftast ekonomiskt fördelaktigt, blir däremot cyklandet ett stort fritidsintresse så kommer det antagligen kosta mer än att äga bil...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, jag sympatiserar verkligen med din rubrik ! Resten blundade jag för. Lever inte som jag lär efterom jag själv inte ställt bilen.

john sa...

#Anonym

Ja det är nog svårt att ta cykeln istället för bilen när man väl har vant sig vid bil.

Ännu värre blir det på hösten/vintern när graderna börjar krypa neråt....

Mvh //Ekonomisk Trygghet

kalel sa...

Tror du underskattar besparingen markant. Du lär spara betydligt mer än 200 sek per månad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!