fredag 17 juni 2011

Guld i Nordirland?

Jag tänkte skriva ett långt inlägg om ett bolag som jag fick upp ögonen för igår, men jag länkar istället till bloggen på redeye eftersom det var en mycket välskriven artikel.

Bloggen hittar Ni HÄR
Bolagets hemsida: http://www.dalradian.com/

Jag anser att de två stora riskerna med att investera i ett sådant här bolag är:

1. Först och främst så måste Dalradian få alla tillstånd för att få börja bryta guldet ur marken. Utan tillstånd så spelar det ingen roll hur mycket metaller som gömmer sig under mark. Det kan bli så att bolaget blir uppköpt men då skjuts bara problemet över till nästa bolag. Allt hänger som sagt på tillstånd....

2, Finansiering. Det är väl kanske inget jättestort problem, lyckas bolaget påvisa stora mängder guld  så kan dom säkert sälja en del innan det har tagits upp över mark och på så sätt få in pengar till maskiner, anrikningsverk etc...
Å andra sidan kan det vara flera år kvar tills produktion så räkna med nyemissioner och stora kursförändringar.

4 kommentarer:

Spartacus sa...

Ser spännande ut. Tack för tipset.

Rasmus sa...

Tjena !

Bra blogg :)

Jag undrar om ett länkbyte hade varit okej ?

Sidan jag vill ha länkat är http://betalda-undersokningar.blogspot.com/

Så länkar jag tillbaka till din blogg :)

MVH Rasmus

john sa...

#Spartacus

Ja det ser intressant ut, jag har lagt till min email i deras nyhetsflöde så jag kommer att följa bolagets expandering.

#Rasmus

Eftersom din sida verkar vara en reklamsida och inte en ekonomiblogg så kan jag tyvär inte ha med dig i min länklista, men tack för förfrågningen!


Mvh //Ekonomisk Trygghet

Brolija sa...

Det som är risken i detta bolag är finansieringen. Detta går hand i hand med hur mycket OZ man hittar som i sin tur går hand i hand med andra ekonomiska aspekter. Halterna DNA borrar fram tyder på att det är väldigt guldrika vener, vilket gör mig extra intresserad. Jag ser en oerhörd stor % chans till att de skriver upp tillräckligt med OZ för att starta upp en underjordisk gruva.

Att få tillstånd är givetvis en del i själva projektet, dock är området upplagt för gruvindustri. Nordirland har själva gjort analyser för att locka utländska investerare. Att de skulle få nedslag på dess intressantaste mark är i min värld obefintlig.

Om nästa NI visar upp 3Moz+ kommer vi få se bolaget avancera mot produktion och då blir det mycket intressant. I nuläget förbereder man sig vilket jag ser som ett bra tecken.

Go strong // Brolija

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!