lördag 30 juli 2011

Jag vill äga en kommersiell fastighet

Nu har tankarna om att äga ett hyreshus dykt upp igen. Jag tror dock att jobba med ett "vanligt" jobb och hyra ut fastigheter på övrig tid kommer att bli alldeles för mycket jobb, så om jag skall ta tag i min dröm så får det bli på heltid.

För tillfället så tror jag inte att jag och min sambo är helt redo för att ta sådana ekonomiska risker som det finns med fastigheter men någon gång i framtiden vill jag verkligen jobba med det här.

En tanke som jag har haft ett tag är att köpa ett ganska risigt hus/hyresfastighet (dock inte helt fallfärdigt) och sedan lägga några månader på att rusta upp samtidigt som jag hittar hyresgäster. Jag vet inte om man får göra om vanliga villor till lägenheter hursomhelst men det är iaf en tanke som jag har.

Efter en titt på bokus.com så hittade jag INGA böcker om att köpa och förvärva fastigheter. Har Ni läsare några tips på sådana böcker?
Semestern börjar snart och då kan det vara skönt att ha lite faktaböcker att läsa igenom....

Mvh //Ekonomisk Trygghet

6 kommentarer:

Kristian sa...

Stellan Lundström har skrivit en bok som heter "Fastighetsekonomi - Hyresfastigheter". Boken är dock ganska teknisk men ändå läsvärd.

MVH
Kristian

PS. Har själv 3 hyresfastigheter (14 lägenheter totalt) som jag driver vid sidan av mitt vanliga jobb.

40procent 20år sa...

Som kristian säger, stellan lundströms bok "Fastighetsekonomi - Hyresfastigheter" är nog den enda boken som jag kommer på. Med andra ord det finns inte så många böcker som fokuserar direkt på hyresfastigheter.

Hyresfastigheter handlar mest om att kunna klara av förvaltningen. Det vill säga både det tekniskaförvaltning som tex: El, VVS, Ventilation osv. Det är där man kan skapa mycket om man gör rätta investeringar i fastigheter som man kan sänka direktkostnaden vilket betyder lägre vinster/kassflöde från fastigheten och automatisk blir fastigheten högre värd :)

Dessutom är det fördel om man kan det byggtekniska fast det är inte lika viktigt och det beror på vilken typ av fastighet man köper.

Sen också bra kunna lite om hyres- och fastighetsjuridik eftersom det är nästan omöjligt att bli av med en hyresgäst och det kan till och med ta upp till 6mån - 1år att kunna flytta ut hyresgästen om den personen inte betala hyran!

Men det finns många olika böcker inom de olika kategorierna. Kolla på Svensk Byggtjänst som är en bra start inom fastigheter.

http://butik.byggtjanst.se/product/ProductGeneralSection.aspx?sectionid=9058

Mvh
4020

40procent 20år sa...

PS:

Det är där man kan skapa mycket om man gör rätta investeringar i fastigheter som man kan sänka direktkostnaden vilket betyder lägre vinster/kassflöde från fastigheten och automatisk blir fastigheten högre värd :)

Jag menade högre vinster :)

Coffe sa...

Jag har också funderat lite på fastigheter. Tobias Schildfat tar upp en del om fastigheter i sin "Vägen till din första miljon." En rätt grundläggande bok, men jag tyckte den var bra. Om inte annat som inspirationskälla!

Det är väl som vanligt skatter och byråkrati som sätter käppar i hjulen. Något jag spånar lite på är att skaffa ett boende i exempelvis Thailand, som man hyr ut. Det borde kunna löna sig rätt bra, men visst finns det risker.

Daniel sa...

Kolla på www.investeringsfastighet.se

/Daniel

Anonym sa...

Hej tack alla för era tips! Jag är på lite semester nu och har svårt för att ta mig in på internet. På återseende! Mvh eko trygghet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!