måndag 18 juli 2011

Riskerna med att Investera i nya gruvprojekt

Jag tipsade för ca en månad sedan om ett inlägg om ett Gruvbolag som borrar efter Guld i Irland, dom har alltså inte påbörjat produktion ännu utan fortsätter med att utöka påvisade resurser så att investerare blir intresserade att skjuta till pengar när produktion skall startas upp. Inlägget hittar ni HÄR.

Sedan dess har aktien stigit med ca +29% vilket är riktigt mycket på en månad. På deras hemsida hittar jag inga nyheter under denna perioden så varför aktien har stigit vet jag faktiskt inte.

Ett annat Guldgruvebolag som det har gått mindre bra för är Integra Gold Corp. Jag har skrivit om bolaget en del förut t ex HÄR och HÄR. Sedan deras stora resursuppdatering släpptes har aktien rasat med ca -50% eftersom aktieägarna inte var nöjda med rapporten/hade för höga förväntningar. Frågan är om man hade hunnit sälja av aktien INNAN raset började?

I sådant fall hade man nog varit tvungen att sitta som en hök vid datorn och vänta på rapporten...

Det jag vill komma fram till är att man måste vara beredd på att ta stora förluster om man investerar i sådana här bolag. Nu inte sagt att Integra Gold-aktien inte kommer att repa sig men det kan ta flera år innan den är "på fötter" igen och då gäller det att ha tålamod.

Kan även tillägga att jag inte äger aktier i några av dessa bolag, dock är det väldigt intressant att följa gruvbolag som ännu ej har startat produktion.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!