fredag 9 september 2011

Northland, allt går som planerat

Ett nytt pressmeddelande från Northland Resources bekräftar att arbetet går som planerat med deras gruva i Kaunisvaara och produktionen beräknas vara igång i slutet av nästa år. Jag klistrar in en liten del av nyheten:

Luxembourg, September 6, 2011: Northland Resources S.A. (TSX: NAU , OSE: NAUR , Frankfurt: NPK -- "Northland" or "the Company") is pleased to announce three major achievements that will ensure the Kaunisvaara project to advance according to the plan to start mining operation in the fourth quarter of 2012 and to start production of high-grade, high-quality magnetite iron concentrate in the first quarter of 2013.


Det är alltså inte länge kvar nu innan produktion, det enda som inte hänger med är aktiekursen. Jag tror det delvis beror på att bolaget är noterat på den Norska börsen och delvis pga den allmänna börsnedgången. För tillfället står kursen i ca 9,54 NOK. Jag kom in på runt 14-15 NOK.

Det är inte ofta jag tipsar om Aktieköp men är man villig att ta en liten risk och förhoppningsvis vara med på en riktigt bra uppgång så är det ett bra tillfälle att hoppa på Northland Resources nu när kursen står så pass lågt. Står kursen i 30 NOK vid produktionsstart så har man fått en bra avkastning på sitt kapital.

Eller så tror man på en fortsatt allmän nedgång på världens börser och avvaktar ett tag med att köpa Northland. Sådana här mindre bolag har en tendens att drabbas hårdare än stora stabila bolag vid börsnedgångar så det är möjligt att Nortland Resources kurs kommer att pressas ner ytterliggare några kronor under 2011.

Hittade lite bilder på bolagets hemsida:


2 kommentarer:

Johan T sa...

Northlands problem är att få den fullständiga finansieringen på plats nu. Får man till det och järnmalmspriserna inte rasat under tiden så tycker jag man ska köpa (självklart blir priset då högre, men risken mycket mindre). Får de inte till den finansieringen så står de där med ett halvfärdigt projekt och tom kassa (inte nu men säg nästa sommar) som visserligen kanske drivs vidare av exempelvis LKAB men knappast på gynnsamma villkor för aktieägarna i NAUR.
Det är tråkigt att de senaste månadernas bankoro skapat problem för ett så bra projekt som Northland.

john sa...

#Johan T

Du har helt rätt i det du skriver, nu är en bra tid att kliva på tåget om man är lite mer riskbenägen. Annars så väntar man på att allt är klappat och klart för att sedan stiga på.

Mvh //Ekonomisk Trygghet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!