onsdag 25 januari 2012

Det är kul att betala räkningar

I Natt damp lönen in på kontot och i morse när jag vaknade var jag återigen rik i några få minuter innan räkningarna skulle betalas/pengar föras över hit och dit.

Många säger att dom mår dåligt varje månad när räkningarna ska betalas, jag däremot tycker det är månadens vardagshöjdpunkt när man får sätta sig ner och betala räkningar, flytta pengar till sparkonto och räkna på sin privata månadsbudget. Under detta år så kommer tyvär inte så mycket pengar gå till aktieköp, jag kommer att satsa på andra saker som känns viktigare just nu i livet såsom husköp, resor och möjligtvis skönhetsingrepp!? (jag skriver mer om detta nästa månad)

Dock skall jag kunna sätta undan en liten summa varje månad till aktiekontot, och det är det viktigaste att man iaf fortsätter vara kontinuerlig i sitt sparande VARJE månad. Många bäckar små brukar man ju säga, och det stämmer faktiskt. Sätter man över 700 kr/månad i ett år så har man 8 400kr att köpa aktier för, hittar man en aktie men 5% i direktavkastning så blir det 420kr per år som dimper rakt ner i aktiedepån (ej courtage, skatt m.m.. inräknat). 420/12=35 kr i månaden. Fortsätter man så i några år och återinvesterar utdelningarna så är man snart uppe i 700kr/månaden enbart av utdelningarna.


Ha en trevlig Onsdag!

Mvh //Ekonomisk Trygghet

1 kommentar:

Anonym sa...

Jaha, så det blir husköp iaf?
Kul att du utd.investera ändå!

Du vet väl att det finns utländska ETF:er med utdelning 1,2, 4 eller 12 ggr år? Kan vara klokt att sprida riskerna lite...

Blir nyfiken på dina resplaner och skönhetsinsatser...

/M

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!