onsdag 11 januari 2012

Några nyheter från E24

http://www.e24.se/business/bank-och-finans/utdelningarna-slar-bankens-sparranta_3264773.e24

Första artikeln handlar om utdelningar VS Sparkonto. Jag själv anser att sparkonto är bäst om man har tänkt att använda pengarna inom 1-5 år, det framgår inte riktigt i texten att man måste vara beredd på att låsa in pengarna under en lång period om det blir en långvarig sk "bear-market". Sparkonto kommer ger oftast någon/några procents lägre ränta men är dock i princip riskfritt.

http://www.e24.se/business/ravaror/statoil-gor-nytt-fynd-i-barents-hav_3265095.e24

Sen hittade jag även en artikel om att Statoil har gjort ett stort oljefynd. I kommentarsfältet är det en person som skriver att detta stora oljefynd endast räcker i 2-3 dagar om man ser till världsförbrukningen, stämmer det?
I så fall verkar inte detta fyndet vara speciellt stort och jag hoppas verkligen att man gör super-duper-mega-enorma fynd inom en snar framtid om nu detta norska fynd räknas som stort. Å andra sidan kanske det är bra om oljebristen börjar komma upp till ytan snart eftersom världen då tvingas anpassa sig snabbare. Den enda riktigt effektiva/miljövänliga och hållbara energikällan jag kan komma på just nu är solen. Kommer man på något sätt att omvandla solens strålar till energi på ett effektivt sätt så tror jag världen är räddad, annars får vi sätta allt vårat hopp på Rossi.Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!