söndag 29 januari 2012

Sitter och läser om olja

Det är lätt att jaga upp sig när man googlar på t ex "Peak Oil" eller "Oljan tar slut". Jag har läst på diverse sidor nu och vad har jag då kommit fram till?

Jo jag ska försöka sluta oroa mig över Peak Oil hela tiden. Oljan kommer säkerligen bli en bristvara någon gång i framtiden men förhoppningsvis har vi redan då hittat ett substitut. Ett exempel är att jag har blivit så pass skrämd av all Peak Oil-hysteri att jag oroar mig över att ta ett Bolån eftersom panik KANSKE utbryter i världen vid en plötslig oljebrist, vad händer t ex då med bankerna och räntan? Blir det omöjligt att sälja en bostadsrätt/ett hus med vinst?

Hursomhelst så är det nog dags att jag slutar läsa på dessa Peak Oil-bloggar och istället följer de "vanliga" nyhetssidorna som finns på nätet. Man kan inte gå omkring och oroa sig hela tiden, det är inte bra för hjärtat....

Här är för övrigt några av de sidor som jag surfade på:

http://miljoaktuellt.idg.se/2.1845/1.243455/forskare-oljan-kommer-aldrig-att-ta-slut
http://www.theclimatescam.se/2010/11/15/nu-vetenskapens-varld-om-peak-oil/
http://di.se/Default.aspx?sr=23&tr=295109&rlt=0&pid=249068__ArticlePageProvider&epslanguage=sv&referrer=

Hur tänker Ni kring världens energitillgångar, är Ni oroliga?

Mvh //Ekonomisk Trygghet
4 kommentarer:

nonhosonno sa...

God kväll, nej jag är inte speciellt orolig, det som sker det sker :)

john sa...

#Nonhosonno

Det låter som en sund inställning =) Jag tittar just nu på en bra dokumentär om världsklimatet på Tv4 Fakta.

Mvh //Eko trygghet

kalle kr sa...

det kan komma en tillgångs squeeze på portabel energi förr snarare än senare, men jag skulle inte låta det påverka mitt liv i den mening att jag skulle låta bli att köpa hus (eller liknande), det kan ta 5-10-20-50-100 år tills dess, skall du bo sämre under tiden för att vara förbered när tidshorisonten är väldigt oviss??? Det är orimligt. Man kan göra vissa åtgärder för att "försäkra/förbereda" sig men de flesta innefattar även att man kapar energikostnader (eller ökar oberoende för samma peng), vilket båda är bra hur som helst. Den typ av åtgärder är inte fel och att dessutom skapa ett ekonomiskt oberoende och stark rustning gör att man ändå klarar sig om det nu eventuellt skulle hända något...

Tyler Durden sa...

Hmm ja jag är orolig. Men jag är väl inte som alla andra direkt. Varför jag är orolig för att jag tror på en extremare tidshorizont än Kalle kr. 100 år suck... vad tror han nuvarande ekonomikris är för något? Våran ekonomi är så bräcklig att det är full kris redan efter första tecknen av minskad olja (tillväxt). Såhär illa är det nu hur illa tror du det är om 1 år till? om 5 år? Läste nyss en artikel som skriver att om 5 år så har vi kommit till en punkt av oåterkalleliga klimatförändringar. Ekonomin kommer att vara körd åt fanders och olja för att producera mat, göda, transportera, packetera osv kommer vara dyrt att få tag i. Självklart är det ohällsosamt och stressande att oroa sig. Men jag tror att det är ännu mer ohällsosamt för en fruktansvärd mängd människor på den här jorden vad som kommer hända med bortfallet av olja som redan nu har börjat och som kommer att bli allvarligare och allvarligare och vi gör ingenting åt det. Grattis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!