torsdag 19 april 2012

Sälja guld på nätet, var är bäst?


Som de flesta vet så har det blivit oerhört populärt de senaste åren att privatpersoner i alla åldrar säljer sitt guld till olika företag. Reklam för dessa "guldbolag" hörs på radion, finns på tv´n och även på internet.

Anledningen till detta är att guldpriset har gått upp riktigt mycket de senaste åren (se diagram här) Jag gissar hej vilt nu men troligtvis fortsätter guldpriset att stiga framöver, iaf i takt med inflationen.

Har man investeringsguld hemma dvs rena guldmynt/tackor med 0,999% rent guld så får man oftast mest betalt för dessa på tradera. Nackdelen med att sälja på Tradera är att man inte vet hur mycket man får betalt för sitt guld eller om det överhuvudtaget kommer bli sålt, dessutom kan det vara svårt att sälja smycken som inte är rent guld rakt igenom.

 Ett alternativ kan då vara att använda sig utav ett av alla dessa Guldköparföretag t ex guldpunkten. Det man gör är att beställa hem ett brev, när brevet kommer lägger man i sitt guld och skickar sedan iväg det till företaget. Efter att guldet värderats så får man pengar insatt på sitt konto.Fördelen med sådana här företag är som sagt att dom köper nästan alla typer av guld t ex tandguld, smycken, skrotguld etc...
Jag personligen är mer inne på att köpa/sälja fysiskt silver och koppar eftersom man får mer metall för pengarna, det är väldigt psykiskt påfrestande att köpa ett gram guld för flera hundra kronor =) Fördelen med guld är väl att det tar mindre plats att förvara och att det står emot oxidering bättre än silver/koppar.4 kommentarer:

MrLibertad sa...

Man gör nog klokast i att skippa dom flesta av dom företag som huserar på nätet när man ska sälja sitt guld.

Man får bättre betalt på t ex Tradera eller Ädelmetallforum.se, det kanske tar lite längre tid men det är det värt.

Ett annat bättre sätt är också att sälja direkt till en guldsmed/smyckeshandlare.

Dom flesta gulduppköpare har lockpriser, när det sen tas ut värderingsavgift, processavgift och allt vad som står i deras avtal så blir man helt enkelt blåst.

Om detta finns det en hel del att läsa om på Ädelmetallforum också.

guld - avgifter sa...

Glöm inte att kolla upp värderingsavgifter innan ni säljer guld online. Avgifterna är höga och tas dessutom ofta ut per gram, det kan med andra ord bli en hel del kostnader.

Finns lite mer info här: http://www.xn--sljaguldtips-gcb.se/s%c3%a4lja-guld-online-f%c3%b6retag-som-k%c3%b6per-guld/

Alex Delmar sa...

Håll er borta från skojarna och handla med seriösa företag. Jag har aldrig sålt guld förvissa men jag har handlat en del hos Liberty Silver. På hemsidan kan man se på sidan vad man får och det är inga värderingsavgifter på att sälja sitt guld.

Anonym sa...

Alex Delmar:

Det stämmer inte det du skriver. Enligt villkoren på Liberty Silver står det så här:

"Liberty Silver förbehåller rätten att debitera en värderingskostnad för proberingen som uppgår till 10 kr per gram för guld, platina eller palladium samt 0,5kr per gram silver eller eller som lägst 200 kr per försändelse."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!