tisdag 15 maj 2012

Kopparpriset sedan år 2000

Jag hittade bra graf över kopparpriset på tradingeconomies.com Jag valde att ställa in år 2000 som startdatum och som Ni ser har priset stigit riktigt mycket sedan dess. Notera dock dippen år 2008 som visar klart och tydligt hur känsligt kopparpriset är mot världsekonomin.


Frågan är om kopparpriset kommer fortsätta uppåt i samma takt de nästkommande 12 åren också. Jag personligen är väldigt tveksam till det. Å andra sidan KAN man få en lika bra eller t om bättre utveckling om man köper vid rätt tillfälle. Eftersom marknaden ofta överreagerar vid börsdippar så är det stor chans att kopparpriset dyker rejält även nästa gång det brakar loss på börsen (såsom 2008)

Koppar är den tredje mest använda metallen i hela världen och de största importörerna av koppar är China, Japan och Indien. Jag tror att så länge utvecklingen i dessa länder går framåt kommer kopparpriset öka stadigt.

Man kan spekulera/investera i Kopparpriset antingen genom en nätmäklare, eller på ett lite mer kontroversiellt sätt, genom att köpa koppartackor.

Mvh
Ekonomisk Trygghet1 kommentar:

Andreas sa...

Klart den kommer stiga, vi lever ju trots allt i en tillväxts värld utan dess like och så mycker pengar vi pumpar in försvinner ju värdet mer och mer, så ja säger upp!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!