måndag 4 juni 2012

Artikel om investera i skog

Det var några dagar sedan jag skrev här nu. Vi har haft det lite jobbigt här hemma med en hundvalp som vi fick hem i Lördags, tydligen så har den fått äta människomat och massa annat och pga det var den extremt förstoppad...

Nu har vi iaf varit hos veterinären och blåst ur tarmarna på stackarn med vattenlavemang, förhoppningsvis repar den sig!

Nog om det, denna blogg ska ju handla mestadels om Ekonomi och Investeringar, därför tänkte jag passa på att länka till en artikel jag hittade på SVD som handlar om hur man Investerar i skog.Länken har ni här: http://www.svd.se/naringsliv/investera/dra-till-skogs-for-tillvaxt_7251685.svd

Jag själv sitter ibland och tittar på små skogsfastigheter som är till salu (på nätet) Det är väldigt lockande att köpa sig en liten plätt MEN precis som det står i artikeln så gäller det att man har en ganska så stor kontantinsats om man ska göra en god affär.

För mig hade det inneburit att allt mitt aktiekapital hade gått åt skogen och jag tror att aktier ger en bättre avkastning för en privatperson som inte är så insatt i skogsarbete/skötsel.

Ett alternativ är att köpa sig skog i Lettland där priserna är betydligt lägre, dock förlorar man då lite av charmen att ha egen skog som man kan ströva omkring i på helgerna.
  Ett annat alternativ är att köpa aktier i ett skogsbolag som är noterat på börsen, på så sätt köper man skog indirekt och slipper allt jobb med att sköta om skogen såsom gallring, avverkning, räntor på lån m.m...


Nej jag kommer hålla mig borta från skogsfastigheter ett tag till, kanske blir det lite markinköp någon gång i framtiden när jag har mer kapital att skjuta in....


1 kommentar:

Unknown sa...

Ha ha, att vara skogsägare är ingen dans på rosor. Har en kompis som har mycket skog. Så länge Jag kännt honnom har han aldrig genomfört en planerad avverkning. Det har varit antingen vindfällningar eller brand som tvingat honom till uttagen, oftast vid oförmånliga prislägen.
Det finns nog lika mycket risk i skogen som på börsen om man har otur.
Tore

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!