fredag 8 juni 2012

En titt på MA50/MA200 omxs30

Som Ni ser på bilden ovan så börjar MA50 slutta ganska rejält ner mot MA200 nu. Frågan är om linjen hinner vända upp innan en säljsignal uppstår, vi får se...

OM en säljsignal uppstår om några veckor blir det antagligen en liten förlust för mig, men jag kommer att ge denna strategi några chanser för att se hur effektiv den är, man får räkna med en del felsignaler.

Det man får tänka på är att genom att följa denna strategi så undviker man de värsta rasen och får på så sätt aldrig sina pengar "låsta" på börsen vilket kan vara väldigt frustrerande när börsen har rasat rejält om man ser köptillfällen så långt ögat når.3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Jag undrar varför du nyttjar Simple Moving Average (SMA) istället för Exponentiel Moving Average (EMA). Hade du nyttjat EMA istället så hade du blivit utstoppad redan. Du hade dessutom kommit in tidigare vilket hade gjort att du hade lämnat indexet med en vinst.

Varför väljer du att gå in/ur med 100% vid 50/200? Du har inte funderat att nyttja flera olika MA för att komma in/ur stegvis och på så sätt minska riskerna?

Mvh Björn

john sa...

#Björn

Jag har faktiskt inte tänkt på EMA kan vara en bättre indikator än MA men eftersom det blir mindre eftersläpningar med EMA så borde det vara effektivare, jag tackar så mycket för tipset och ska verkligen sätta mig in mer i EMA.

Jag får det dock inte till någon vinst (senaste affären) även om jag använder mig utav EMA?
Det är om jag väljer 20/100, då blir senaste affären en vinst.

Fördelen med att köra med lägre medelvärden t ex 20/100 är att man kommer ur börsen tidigare, nackdelen är en del falsksignaler, å andra sidan gör det inte så mycket om man investerar i Avanza Zero eftersom den fonden är courtageri.

Jo jag kanske borde börja gå in med delar av kapitalet stegvis framöver, speciellt nu i orostider.

Jag tackar som sagt var för dina tips och kommer använda dessa för att förfina min investeringsstrategi.

Mvh //Ekonomisk Ttrygghet

Anonym sa...

Både SMA och EMA är Moving Average (MA). De beräknas bara på lite olika sätt.

Mycket riktigt som du säger så blev det inte vinst om du bara kollar på OMXS30 som är det mest liknande indexet. Nu följer Avanza Zero inte det indexet slaviskt varpå en direkt jämförelse inte blir korrekt.

Jag utvärderar efter genomförd affär. Från köp till försäljning och då blev det vinst. Att tänka på är att Avanza Zero även ger en utdelning på nästan 5% i februari. Det blir då ett hack i AZ kurva men inte i OMXS30.

I OMXS30 kommer utdelningarna mer utspridda varpå effekten inte blir lika tydlig.

Mvh Björn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!