måndag 11 juni 2012

Intressanta tips kring glidande medelvärden

Jag fick en del intressanta tips i kommentatorsfältet angående det här inlägget. Bland annat så tipsade "Björn" om att det kan vara en god idé att använda sig utav "Exponentiellt glidande medelvärden" istället för vanliga glidande medelvärden.

Om jag inte minns fel så beräknas ett exponentiellt medelvärde på ett liknande sätt som ett viktat glidande medelvärde dvs man lägger mer tyngd/fokus på de senaste dagarna i linjen och får på så sätt mindre eftersläpning i medelvärdet.
Detta kan vara väldigt positivt om man vill komma ur börsen tidigt och slippa det stora raset som brukar komma plötsligt vid börsnedgångar.

Jag ser ingen nackdel vid att använda "EMA" istället för "MA" och kommer troligtvis därför gå över till det vid nästa affär som jag gör. Tillsvidare kör jag på med min vanliga strategi tills en säljsignal uppstår.

Ett annat tips som jag fick från samma person var att gå in med 50% av kapital vid t ex EMA40/EMA100 (vet inte riktigt vilket tidsperiod man skall välja för bästa resultat) och därefter gå in med resterande 50% när EMA50 korsar EMA200 underifrån.

Det är också något som jag antagligen kommer att testa vid nästa affär. Jag ser två fördelar i detta. Man minskar risken i portföljen, dessutom gör det en mer aktiv på börsen vilket gör att man aldrig "slumrar till" och tappar intresset för sina pengar.

Ett sista litet problem som jag förhoppningsvis har hittat en lösning på till nästa affär är att jag ännu inte hittat någon sida som man kan köra teknisk analys på Indexet SIX30RX. Avanza zero följer SIX30RX men eftersom jag inte har möjlighet att hitta någon onlinetjänst för detta index blir jag tvungen att köra gliande medelvärden på OMXS30 som är det närmsta man kan komma.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!