måndag 25 juni 2012

Köpsugen, aktier PG, Exelon, JNJ

Jag börjar bli riktigt sugen på att köpa aktier nu. Det var längesedan sist och nu när jag återigen har börjat intressera mig för utdelningsinvestering så är det inte svårt att hitta bolag som är intressanta.

Bild från efttrends.com

Exelon har jag bevakat ett tag nu och ser onekligen ut som ett bra företag att investera i + att direktavkastningen är riktigt bra. Dock känner jag ett visst obehag över att utdelningarna inte har höjts sedan 2008 och just därför kommer jag avvakta med inköp i Exelon. Jag har bestämt mig för att varje aktieköp jag gör framöver måste kännas riktigt bra och inga tvivel eller nervositet får infinna sig när jag trycker på köpknappen.

Däremot har jag hittat två andra köpkandidater som för tillfället handlas till en riktigt bra direktavkastning sett till bolagens stabilitet:

Johnson & Johnson 3,7% Direktavkastning

Procter & Gamble 3,8% Direktavkastning

Mitt mål var från början att få en direktavkastning på minst 4% i varje ny investering jag gör, dock får man ibland prioritera Stabilitet VS Avkastning, visst jag kan vänta och se om den Amerikanska börsen sjunker rejält och på så sätt komma in dessa ovanstående bolag billigare. Frågan är bara när detta händer, om en vecka eller ett år?

Valet mellan dessa två bolag är svårt men jag kommer antagligen investera i båda två någon gång framöver så det lutar åt Procter & Gamble pga en något högre direktavkastning.

Vad anser Ni om dessa bolag?2 kommentarer:

XO sa...

Jag har tittat på Exelon men som du är jag lite skeptisk då de har flera gånger sänkt sin utdelning. Jag har som ett krav att utdelningen höjs om inte varje år så iaf varannat år.

De flesta att de reaktorer som de äger har godkända för drift i runda slängar till 2025-2030. Minns jag rätt är de flesta byggda i början av 80-talet. Tom om de skulle förlänga driften till 60 år vilket jag tror är vad som är rimligt så skulle det innebära att runt 2040 skulle de inte ha många reaktorer i drift. Nu är det några år kvar tills dess, men under den här tiden behöver de investera i andra energikällor och det kommer att kosta. Några nya kärnkraftverk vet jag inte om det blir. Kärnkraft är dyrt att bygga. Jag har kollat lite på Fortum som är verksam i norden och Ryssland. Bra utdelning, ökar utdelningen vad jag kunde se från 98 till 07, sedan dess ligger det på 1€.
Lite orolig dock för att ryssarna ska hitta på några fuffens om några år när energikrisen blir ett faktum.

Med det sagt så är jag lite osäker på dessa bolag men samtidigt inte hittat någon bättre i den här branschen.

Mvh/Xo

john sa...

#XO

Tack för kommentaren!

Ja Fortum känns som ett säkrare bolag att investera i. De största riskerna med fortum är väl som du säger expanderingen i Ryssland + att aktien handlas i Euro vilket kan vara lite osäkert att äga i dessa tider...

Mvh //Ekonomisk Trygghet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!