onsdag 25 juli 2012

Löning idag, 10% gör dig rik?

Idag kom lönen in på kontot och en liten del av lönen gick till aktiehandel (likvider som vilar på ett sparkonto)

Jag känner redan nu att det kommer att bli svårare att lägga undan stora summor pengar varje månad till just aktier eftersom vår boendekostnad har ökat drastiskt. Det talas mycket om att man ska försöka spara 10 procent av sin lön till sig själv och detta är något jag kommer att sträva efter framöver. Vissa månader kanske det blir mer och andra mindre men det kommer att vara ett riktmärke iaf. Å andra sidan så är det svårt att veta vad man ska lägga pengarna på, Amortering eller sparande?

Ju mer vi amorterar desto lägre blir boendekostnaden vilket i slutändan innebär att jag kan spara mer till aktier. Det är en riktigt svår balansgång....

Här är de 5 första sidorna som dök upp när jag googlade på "spara 10 procent av lönen"

http://snaljap.blogspot.se/2007/03/spara-10-procent-s-blir-du-rik.html
http://www.indexfond.nu/2010/02/det-gar-att-spara-sig-rik-i-sverige.html
http://sparguiden.handelsbanken.se/manadssparande/default.aspx
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/bli-miljonar-borja-spara-i-tid_7002073.svd
http://www.aftonbladet.se/ekonomi/article12017111.ab


Det bästa vore väl egentligen om man hade en sidoinkomst som ger några tusenlappar i månaden. Dessa pengar kunde man avvarat till aktier. Ibland önskar jag att jag hade ett hus med ett stort garage + mekargenen. Då kunde man gjort som dessa killar och dragit in lite slantar vid sidan av sitt vanliga jobb.
2 kommentarer:

Andreas sa...

Eller så gör man som jag och arbetar röven av sig ett tag :D

204,5 timmar övertid sedan den 17 april. Tar 1 vecka semester nu sen blir de ett race till i 2 månader innan köp av lägenhet. Sålde av hälften av mitt aktieinnehav för att lägga in en 1/3 del för att inte ta för stort lån. Aktierna som är kvar har stor uppåtpotential anser jag och gjorde inte alltför stor förlust på det jag sålde.

john sa...

#Andreas

hehe ja det är ju också ett alternativ. Är man singel eller har en väldigt förstående partner så kan man jobba extremt mycket under korta perioder.

Lycka till med lägenheten, förhoppningsvis blir även det en lyckad affär när du väl bestämmer dig för att sälja!

Mvh
Ekonomisk Trygghet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!