tisdag 28 augusti 2012

Astra Zeneca och Google AdSense

Financemart.net


Eftersom jag inte hade möjlighet att skjuta till någon nämnvärd summa pengar till aktier denna månaden så känns det gött att jag iaf får lite "cashflow" från Astra Zeneca i form av utdelningar. Dessa betalas ut den 10 September.

Jag har även fått ett mail om att Adsense-pengar snart kommer att sättas in på bankkontot vilket var en trevlig överraskning. Inte för att jag tjänar några enorma summor på reklam men det är alltid trevligt med lite extra pengar som kan sättas in på ISK`n.

För övrigt så fick sig Northland Resources aktie sig ännu en törn igår pga av denna nyhet. Dock så verkar allt fortfarande gå enligt planerna för bolaget och jag hoppas på att det kommer att vända när produktionen kommer igång i slutet av året.

fredag 24 augusti 2012

Löning idag

Idag var det löning. Räkningar betalades och pengar sparades undan. Ynka 87 kronor blev över till aktiesparande denna månad men jag anser att lite pengar är bättre än ingenting alls =)Vi satsar ganska hårt på att få ner vår totala boendekostnad under 10 000 kr just nu så därför går en hel del pengar till amortering. Förhoppningsvis når vi det målet innan nyår därefter får vi se vad nästa mål blir. Jag trodde det skulle kännas jobbigt att lägga så mycket pengar till amortering när jag istället hade kunnat investerat dom på börsen, men det är faktiskt riktigt kul att se hur månadskostnaden för boendet krymper lite vid varje månadsskifte.

Även om som sagt mycket pengar går till vårt boende just nu så har jag som mål att köpa in mig i ett till bolag innan årets slut. Eftersom jag gillar kvartalsutdelningar lutar det åt någon Amerikansk aktie. Johnson&Johnson och Mc Donalds är t ex två st bolag som jag mycket väl kan tänka mig att äga.

Vad satsar Ni mest på, amortering eller investeringar på börsen?fredag 17 augusti 2012

Utdelning från P&G

Igår såg jag att att företaget Procter & Gamble för första gången betalat ut pengar till mig i form av utdelningar (pengar)

Detta är även första gången jag får utdelningar in på mitt investeringssparkonto. Skatten drogs direkt när pengarna kom in på kontot men de pengarna skall man kunna få tillbaka när det är dags för deklaration nästa år. Därför bokför jag hela summan nu även om det dragits skatt.

Förutom P&G så är det för tillfället dåligt med bolag i min portfölj som delar ut på hösten. Närmast är det Astra Zeneca som delar ut pengar och sedan blir det P&G igen i November. Dock planerar jag att köpa mer aktier i höst och har jag tur hinner jag snappa upp iaf ett till bolag som delar ut i slutet av året.

En annan sak som jag är väldigt spänd över är om Northland Resources lyckas få igång produktionen i slutet av detta år som dom planerat. Om inte kommer aktien dyka ännu mer (om det är möjligt!?) men jag hoppas verkligen att allt går hyfsat problemfritt.

onsdag 8 augusti 2012

En titt på MA50/MA200 Zero

Idag såg jag att MA50 återigen börjar närma sig MA200 men den här gången underifrån vilket betyder att en köpsignal är på väg att uppstå.

En del har påpekat att det är bättre att använda sig utav EMA istället för SMA. Om man hade använt just EMA som indikator så hade en köpsignal redan inträffat:

Eftersom jag börjat satsa på utdelningsinvestering igen kommer jag inte lägga någon större vikt på MA50/MA200-strategin, däremot kanske jag skjuter in en liten slant igen när köpsignal uppstår. Jag kommer även att bevaka EMA och om det medelvärdet presterar avsevärt bättre framöver kommer jag gå över till den exceptionella sidan. 
Jag vill ju egentligen hålla det så enkelt som möjligt därför ger jag SMA en chans till...


Mvh
Ekonomisk Trygghet


lördag 4 augusti 2012

Procter&Gamble Q4 Rapport

Igår släppte P&G sin sista kvartalsrapport och marknaden reagerade positivt på rapporten (+3,1%)  Några viktiga punkter från rapporten var:

Organic sales increased three percent for the quarter (ökad försäljning)


Operating cash flow was $4.0 billion for the quarter and free cash flow, which is operating cash flow less capital spending, was $2.7 billion.


Core net earnings per share were in line with the prior year period at $0.82. The benefits from cost savings and pricing were offset by the decrease in net sales and higher commodity costs.


The Company returned $1.6 billion of cash to shareholders as dividends. In April 2012, P&G increased its dividend for the 56th consecutive year, making P&G one of only six U.S. companies with this track record of dividend increases. P&G has paid a dividend for 122 consecutive years.


Och nästa år hoppas P&G att:


The company hopes to return $10 billion to its shareholders in the coming fiscal year. Roughly $6 billion will be paid out in dividends, with the remainder coming from share buybacks.


Hela rapporten finns att ladda ner här: http://www.pg.com/en_US/investors/index.shtml
fredag 3 augusti 2012

Peak oil, andra sidan av myntet

Oftast när man läser om Peak Oil handlar det om jordens undergång, massarbetslöshet, krig osv... Jag tänkte därför slänga upp lite länkar länkar till artiklar som benhandlar ämnet från ett annat perspektiv. En del menar att Peak Oil inte kommer att bli så dramatiskt som många tror och andra säger att Peak Oil helt enkelt inte existerar:


http://www.ems.expertgrupp.se/Uploads/Documents/30-mars/EMS-2012_2.pdf
En Rapport om Peak Oil skriven av Oysten Noren, Kapitlet Kontroversen är intressant.

http://miljoaktuellt.idg.se/2.1845/1.243455/forskare-oljan-kommer-aldrig-att-ta-slut
Artikel från Miljöaktuellt. Oljan tar inte slut enligt en forskare

http://www.rps.psu.edu/probing/peakoil.html
Is Peak oil a myth? Bra och realistisk artikel om peak oil

http://www.counterpunch.org/2012/03/29/the-myth-of-peak-oil/
George Wuerthner menar att ingen oiljekris kommer att komma

http://www.bloomberg.com/news/2012-02-01/fracking-boom-could-finally-cap-myth-of-peak-oil-peter-orszag.html
"Fracking" är ett alternativ till olja, många sura kommentar här

http://economics.about.com/cs/macroeconomics/a/run_out_of_oil.htm
"We will never run out of oil"

http://phys.org/news80491301.html
En annan artikel som menar att Peak oil inte är någon akut fara

http://www.guardian.co.uk/business/2008/jun/12/bp.oil
Oljebolaget BP ger sin syn på saken

http://gizadeathstar.com/2011/11/were-running-out-of-oil-not/
En bloggare skriver om Peak Oil och dess Icke-existens, vet ej vem detta är

Det är ett intressant ämne för oss investerare och jag har tidigare gått och oroat mig för Peak Oil dagligen. Numera tänker jag att OM det blir kaos och stora börsnedgångar under längre perioder så kommer inte mina aktier vara det största problemet jag har.

Hur tänker Ni kring Peak oil?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!