fredag 1 februari 2013

Portföljutveckling 1 Feb

Under Januari månad sjönk min portfölj med -17,9% . Största och enda anledningen till denna portfölj-minskning är raset i Northland Resources. Ni har säkert läst på diverse nyhetssidor om vad som har hänt i bolaget och vad alla väntar på nu är hur det blir med den planerade nyemissionen.

Northland kommer att presentera detta på Måndag. I skrivande stund ligger aktiekursen på ca 0,93 NOK(förra månaden var den uppe i ca 6 NOK)

Det positiva med detta är att jag inte kan förlora mycket mer pengar i denna affären än vad jag redan gjort, ett fortsatt ras eller en eventuell konkurs kommer endast göra några tusenlappars skillnad i min portfölj. Som sagt det gäller att se det positiva i det hela =)

Nästkommande utdelningar:

Februari: Procter&Gamble
Mars: Astra Zeneca

Mvh
Ekonomisk Trygghet3 kommentarer:

Anonym sa...

Hade varit intressant om du funderat kring investeringen. Eventuella lärdomar, misstag i analys, vad ta med sig i framtiden?

Kampen mot index sa...

Tråkigt att du drabbades av denna krasch. Men tur att det inte var så stor del av din totala portfölj och härligt att du ändå är positiv :)

Trevlig Helg!

john sa...

@Anonym

Lärdomar:
Investera inte allför tungt i ett och samma bolag, speciellt högriskaktier. Detta visste jag egentligen redan men jag var nog tvungen att bli rejält bränd för att verkligen ta till mig det. Det kan liknas med bilförare som kör alldeles för fort, det krävs en allvarlig olycka för att dom ska lätta på gasen.

Misstag i analysen:
Mitt största misstag var att jag endast tittade på bolagets framtida produktion, framtida vinster etc... Nu i efterhand vet jag att jag borde lagt mer vikt vid att titta på Northlands nuvarande situation med skulder osv...

Vad ta med sig i framtiden?

- Investera inte i bolag som INTE drar in pengar

- Lite inte på vad ledningen i bolag som inte drar drar in pengar säger. Dom gör allt för att folk ska få uppmärksamhet för aktien.

- Något som jag även tar med mig in i framtiden är att det var en troligtvis nödvändig lärdom för mig. Framöver kommer jag vara mer försiktig och skydda mitt kapital bättre.

@Kampen mot Index

Tappet i portföljen var stort men inte katastrofalt. Nu ska jag göra allt för att komma tillbaka större och starkare (och försiktigare när det gäller högriskaktier)

Tack detsamma!

Mvh
Ekonomisk Trygghet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!