tisdag 19 februari 2013

Spara tusenlappar med lägre fasta utgifter

Jag och min sambo har gjort det väldigt enkelt för oss. Vi har samlat alla våra försäkringar, lån, sparkonton etc.. hos ett och samma försäkringsbolag. Detta ska enligt försäkringsbolaget (som även är en bank) ge oss lite rabatt.
Nu vet jag inte exakt hur mycket rabatt som ges på respektive försäkring men rabatten på t ex bolånet landade på 0,1% Vi blev verkligen besvikna över det och har sedan dess funderat på titta på andra banker och se om vi kan få ner våra boendekostnader genom att välja de billigaste försäkringarna/lånen från olika bolag.

I dagsläget har vi många försäkringar och lån som vi troligtvis kan kapa kostnaderna på:

Hemförsäkringar
Livförsäkringar
Hundförsäkring
Bilförsäkring
Bolån
Sparkontoräntor

Det finns många sk "jämförelsesidor" där man kan jämföra bankernas räntor och lån mot varandra. Det finns dock en sida som sticker ut lite från mängden och det är www.bank24.nu

Anledningen till detta är att bank24 listar alla Sveriges banker på sin sida oavsett om dom får betalt eller inte. Många liknande sidor kräver att bankerna betalar för att få visa sina räntor på deras sidor, det innebär att man kan missa banker som har bra räntor och erbjudanden.

En annan bra sak med bank24 är att man genom att klicka på respektive banks logga kan läsa mer om banken och deras lån, krav m.m...

Bara genom att titta lite snabbt på sidan ser jag att det kan skilja väldigt mycket mellan olika banker. Har man ett bolån  (som oftast ligger på flera hundra tusen kronor) så går det att spara in många tusenlappar på ett år genom att förhandla aktivt med sin bank.Hur har Ni läsare lagt upp Era försäkringar och lån, har Ni allt samlat på ett och samma ställe eller letar Ni upp de billigaste alternativen hos olika bolag?

Mvh
Ekonomisk Trygghet

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Det låter som om det är Länsförsäkringar som du har bytt till.

Jag har fram tills i somras varit mycket nöjd kund hos dem. Allting fungerade mycket smidigt. Bra service med personlig bankman. När LF hade gått bra så fick man återbäring på inbetalda premier mm.

När jag fick problem med en frys med en eventuell fuktskada som följd av läckage från från den upptinade frysen så var en skadereglerare ute inom två timmar.

Jag fick bra rabatter eftersom jag hade samlat huvuddelen av min ekonomi hos dem och blev således "Guldkund". Det enda som jag hade på annan plats var mina aktier och mitt pensionsparande som var hos Avanza som slår alla konkurrenter med sina låga kostnader.

För att bli guldkund så var jag dock tvungen att starta ett pensionssparande på LF. Det räckte med att göra en engångsinsättning på 6.000kr för att kvala in.

I somras fick vi en underbar liten dotter. Givetvis hade vi försäkrat graviditeten i LF. Vår dotter hade lite bråttom och kom två månader för tidigt. Allt gick bra och vår dotter mår prima. En underbar liten tjej.

När vi ville försäkra henne i LF sade de dock tvärt nej. Det gick inte förrän att hon blivit 18månader. De gick bara på födelsevikt och vecka. De tittade inte på journaler eller hälsokontroller bara stelbent på vecka och vikt.

Jag fick utan problem en barnförsäkring på Skandia. Jag rekommenderar nu alla gravida att försäkra sina magar på Skandia.

Denna tabbe av LF har nu gjort att jag ser mig om efter alternativ.

Vår ekonomi ser nu ut så här.
LF: (fortfarande guldkunder med detta upplägg)
Hem- och bilförsäkring.
Lönekonto
Pensionsförsäkring (6000kr)

Skandia:
Barnförsäkring

Svedea: (sparar 5000kr gentemot LF på premien dessutom lägre självrisk)
Motorcykel

Avanza:
Pension (privat och tjänstepension)
Aktiedepå
Sparande

OK/Q8:
VISA-kort (Bästa avtalen på marknaden.
Ger 2,75% på insatta pengar. Vi nyttjar aldrig krediten men får en bra överblick på månadens utlägg. De ger dessutom 1% tillbaka på alla inköp. Samt många andra fördelar. Rekommenderas starkt.)

Så här gör vi. Det lönar sig att se sig om efter guldkornen. Att vara trogen en bank gäller uppenbarligen bara åt ett håll. När man verkligen behöver dem vet man inte alltid om de är så lojala tillbaka.

Lycka till, Björn

Mattias sa...

Jag har också Länsförsäkringar. Tycker de har varit bra, har fått hjälp med ärr, skador och allvarligare saker. Mycket nöjd. Hela familjen har försäkringar hos dem i dagsläget.

När det gäller sparränta så har jag pengar hos Avanza genom deras +sparkonton. Har även Akelius som jag hittade när jag jämförde bästa sparräntan mellan olika sparkonton utan insättningsgaranti.

Intressant länk för jämförelse av sparkonton du har angett, ska ta mig en titt på den.

Tack för en intressant blogg!

/Mattias

Anonym sa...

Hej!
Tack för en bra blogg. Jag tror inte på att samla all ekonomi på ett ställe för då förlorar man pengar på avgifter som är svåra att genomskåda. Gratis kort och bra ränta på bolånet kanske men höga avgifter på pensionssparandet och dålig ränta på sparkontot är typiskt exempel. Vi har haft huvuddelen på länsförsäkringar men har nu flyttat lån och sparkonto till SBAB. De har en tydlig ränterabatt som inte behöver omförhandlas och kanske marknadens bästa sparkonto utan motprestation. Supernöjda med länsförsäkringar vad gäller internetbank och försäkringar men trots att vi fick mindre rabatt på försäkringarna och fick börja betala för våra kort så tjänade vi på att flytta lån och sparande. Aktier, fonder och pension trivs bäst där avgifterna är så låga som möjligt t.ex. avanza. Jag har de hellre där och betalar banken för de tjänster jag utnytjar. Man blir guldkund för att de tjänar pengar på det...

/Numera nöjd silverkund

john sa...

Tack för Era intressanta kommentarer. Ja det är Länsförsäkringar som vi har. Vi är extra låsta till just det bolaget eftersom en familjemedlem jobbar just där =) Dock tror jag inte hen blir arg om vi flyttar över vissa försäkringar till andra bolag.

Mvh
Ekonomisk Trygghet

Kalle kr sa...

Lf är väl inte kända för ränte rabatt men har 0.4 rabatt på 3mån löpande, va får ni på sbab som är så bra?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!