lördag 8 juni 2013

Silverpriset sjunker fortfarande

För dom som är intresserade av fysiska investeringar i form av silver (Tackor/Mynt) så börjar det enligt mig snart bli dags för köpläge. I dagsläget står priset i ca 4,50 kr/gram. För bara några år sedan (i början av 2011) "peakade" silverpriset på 9,30 kr/gram, sedan dess har det sakta men säkert börjat på en liten nedgång.Jag personligen äger bara några enstaka mynt och lägger hellre krutet på aktieköp, dock så hade det vart kul att lägga till ett nytt libertymynt i samlingen nu när priserna är nere på humana nivåer. Om man bara ska köpa ett mynt genom Liberty Silver (1 Oz) kostar det ca 240 kr Inkl frakt i dagsläget.

Jag kan även passa på att tipsa om ett forumet Ädelmetallforum.se för Er som vill läsa mer om Ädelmetaller. Där kan man även köpa/sälja sitt silver/guld om man är medlem.


Mvh
Ekonomisk Trygghet2 kommentarer:

Fredrik von Oberhausen sa...

Ja, silver är ganska intressant som metall för tillfället. Som ett exempel kan kan säga att idag för smâ, smâ stick-kontakter (ungefär 3000 st i en bil) använder man sig av galvaniserat hârdguld till en total ârlig mängd av 5 ton guld. Idag hâller hela industrin pâ att gâ över till silver istället för guld pga av priset. Eftersom silver är billigare kommer dom att förbruka mycket mer än 5 ton per âr men dom kommer att ha allvarliga problem med att stiga över till silver pga dess mjukhet och oxidationsegenskaper.

Personligen gillar jag inte att investera i metaller men silver har för tillfället lite dolda framtidsutsikter...

john sa...

@Fredrik Von Oberhausen

Instressant fakta. Vet du om guldet tas tillvara på vid skrotning av bilarna. Det kanske kostar mer än vad det smakar?

Mvh
Ekonomisk Trygghet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!