onsdag 7 augusti 2013

Köpt ny klocka

I dagarna har jag varit nere hos den lokala urmakaren och köpt mig en "riktig" klocka. Med riktig menar jag en rejäl klocka av bra kvalitet som förhoppningsvis håller i flera årtionden. Det är lätt att tänka att dessa pengar kunde istället kunnat användas till aktieköp, men ibland måste man unna sig något fint.

Klockan jag köpte heter Certina DS Podium (Big Zize 42 mm) Inte alls vad jag tänkt mig från början då tanken var att köpa en Tissot Le Locle (se bild Nedan)


Tissotens diameter låg dock endast på 40 mm vilket efter lite provande av klockor är alldeles för litet för min kropp. Så eventuella framtida klockköp kommer bli av klockor med en diameter på 42 mm eller större.


En sak jag märkt är att alla klockor är rejält mycket billigare att köpa på nätet. Ofta handlar det om en prisskillnad på 500-1000 kr vilket är ganska mycket pengar. Jag valde dock att gå till en fysisk butik och betala lite mer. I gengäld får man bra service och dessutom känns det tryggare på något sätt.

Jag hoppas verkligen inte jag hamnat i "klockträsket" nu för det är en väldigt dyr hobby =)

Mvh
Ekonomisk Trygghet

11 kommentarer:

Tuxie sa...

Grattis! Själv köpte jag en Le Locle i somras efter att ha blivit inspirerad av din blogg. :) Jag köpte dock den silverfärgade med metallarmband och vit urtavla:

http://s3.pji.nu/product/standard/800/1325948.jpg

Är otroligt nöjd med den. Min första "riktiga" klocka. Tack för tipset! Jag har tittat på 100-tals klockor men inte hittat någon (i rimlig prisklass) som jag har fastnat för mer.

Anonym sa...

Inget påhopp eller något, men vad ska du med en klocka till? Finns ju klockor överallt och i allting nu förtiden. Har inte riktigt förstått grejen med att köpa klockor :)

Tuxie sa...

@Anonym: Fåfänga. :)
Det är en accessoar, ett smycke. Ett smycke som även har funktion. Man köper ett fint armbandsur av samma anledning som man kan lägga några hundra på en snygg tröja istället för att bara köpa T-shirts för "3 för 99:-" på Ica Maxi.

Aktieboom sa...

Jag förstår ändå det här med klockan. Det är ju det där lilla extra. Jag har alltid på mig en klocka på armen när jag skall besöka mitt bankkontor och försöka få igenom något, eller när jag vill se proper ut i skolan framför damerna.

Skillnaden är väl att min klocka kostar 90 kronor men principen är ju detsamma.

minna sa...

Jag är en riktig klockaholic! Man ska unna sig en fin klocka i bland...Jag har en breitling som varadgsklocka...

Plutusson sa...

Minna: Vad har du då för klockor när du ska vara fin?!

Jag har funderat länge på en Tag Heuer Carrera, men har än så länge varit för snål.

Men jag gillar klockor, tycker det är den enda riktiga accessoaren en Man kan och ska ha.

Chrimatistikos sa...

Snygg! Certina - och framförallt Tissot - gör prisvärda klockor. Bra köp!

john sa...

@Tuxie

Vad kul att du köpte just en Tissot Le locle! Den vita modellen med stållänk är rktigt snygg den med. Funkar den automatiska uppdragningen smidigt och håller klockan tiden hyfsat bra?

@Aktieboom
Håller med till fullo. Priset spelar ingen större roll om klockan är snygg. Jag köpte en Breitling till farsan i Spanien för 20 Euro =)

@Minna
Precis som plutusson så undrar jag då vad du har för klocka vid finare tillfällen, kanske någon av dom här? =)

http://writewhat.com/most-expensive-watch/

Skämt åsido, jag tycker det är kul att folk använder sina exklusiva klockor dagligen, det är ju det dom är till för.

@Plutusson

Om du har några tusenlappar över så tycker jag att du ska slå till, annars kommer det aldrig bli av. Nu såg jag dock att just den klockan du var ute efter kostade upp emot 30 000 kr så då behövs det iof lite mer än "några tusenlappar" =)

@Chrimatistikos

Ja dom är riktigt snygga! Gillar också Tissotklockorna skarp eftersom man kan få en klocka av bra kvalitet till ett vettigt pris (tänker mest på de självuppdragande modellerna)

Mvh
Ekonomisk Trygghet

Tuxie sa...

Den funkar mycket bra och håller tiden bra. Den går ca 30 sekunder för fort efter två månader. Jag drog upp den alldeles för lite (typ 2%) direkt när jag fick den och 5-6 timmar senare märkte jag att den var en hel kvart efter. Då passade jag på att läsa manualen och drog upp den fullt och sedan dess har den bara gått och gått. Om jag bara rör på mig normalmycket så ska jag aldrig behöva dra upp den igen heller.

Anonym sa...

SJUKT roligt med klockor, och SNYGGT!!

Blev en Hamilton khaki officer auto senast, gillar siffror på urtavlan...

Erik sa...

Bra val! Hade lätt valt samma.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!