lördag 31 augusti 2013

Portföljutveckling 31 Augusti

En månad har snart passerat men eftersom det är helg och börserna har stängt skriver jag månadsrapporten redan nu.


Under Augusti månad har min portfölj minskat med -0,3% dvs nästan oförändrad. Om jag inte hade skjutit till lite pengar från egen ficka hade det sett värre ut eftersom några av portföljens aktier har sjunkit en del under månadens gång. Efter en massiv utspädning är nu mina aktier från Northland Resources värda ca 100 kronor, ja ni läste rätt =) Om jag inte minns fel så köpte jag dom för lite över 30 000 kr....Men nu är det bara att gå vidare och blicka framåt. Mc Donalds har letat sig ner under 95 dollar så ett köp där vore inte helt fel. Tidigare har jag haft som mål att köpa aktier för minst 10 000 kr vid varje köptillfälle. Dock har jag för tillfället inte möjlighet till att spara undan några större summor varje månad till aktier eftersom det mesta sparandet nu går till barnvagn, barnkläder, spjälsäng etc... Japp om allt går som planerat ska jag bli farsa i Januari!

Vi har räknat lite på det och antagligen kommer allt gå på minst 20 000 kr. Det går givetvis att köpa begagnat och antagligen hade vi kunnat halvera den summan men sambon vill gärna att vi har nya saker och det har jag gått med på.

Om jag ska ha möjlighet att köpa aktier i mer än ett bolag per år framöver måste jag sänka min minimumgräns till 7000 kr. Visst det hade väl gått att vänta längre mellan inköpen men då finns risken för att jag tappar motivationen för finansvärlden och lägger pengarna på annat. 7000 kr känns som en summa man kan uppnå på hyfsat kort tid även om inkomsterna inte är speciellt höga.

På Måndag börjar jag jobba igen efter semestern och då kommer även mitt skrivande på bloggen bli lite mer aktivt. Det har varit skönt att koppla bort allt under semestern men ser nu fram emot en spännande höst!

Mvh
Ekonomisk Trygghet

1 kommentar:

Anonym sa...

Försöker ta igen lite läsning nu när jag själv är pappaledig :)

Kul att bli pappa. Grattis. Hoppas du får känna på p.ledighet också. Fantastiskt.

Beroende lite på vad man tjänar så blir ekonomin lite tuffare under de inledande åren. Det får man räkna med om man nu inte har en skyhög lön och kan dela den mellan er. Många tar ju tex inte ut några/el väldigt få SGI dagar alls första året. Detta för att spara till semestrar och om man vill jobba deltid i framtiden.

Vi har inte snålat men jag har fått dra ner lite på aktiesparandet. Jag använder mig av "pay yourself first" och sparar i högutdelningsföretag på den svenska Large Cap börsen. Lite Dogs of the Dow typ. Har fått sänka det beloppet en del. Tycker dock inte det är så farligt. Får ju spendera mer tid me min dotter och det är ju värt mycket :)

Vi köpte också nya grejer bla barnvagn (Emmaljunga Nitro City, stöder svenskt haha). Dyr ja, men vi är väldigt nöjda. Och den har alla möjliga och omöjliga inställningar. Allt köptes inte. Babyskyddet tex hyrde vi på Babyproffsen.

Lycka till!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!