lördag 31 augusti 2013

Portföljutveckling 31 Augusti

En månad har snart passerat men eftersom det är helg och börserna har stängt skriver jag månadsrapporten redan nu.


Under Augusti månad har min portfölj minskat med -0,3% dvs nästan oförändrad. Om jag inte hade skjutit till lite pengar från egen ficka hade det sett värre ut eftersom några av portföljens aktier har sjunkit en del under månadens gång. Efter en massiv utspädning är nu mina aktier från Northland Resources värda ca 100 kronor, ja ni läste rätt =) Om jag inte minns fel så köpte jag dom för lite över 30 000 kr....Men nu är det bara att gå vidare och blicka framåt. Mc Donalds har letat sig ner under 95 dollar så ett köp där vore inte helt fel. Tidigare har jag haft som mål att köpa aktier för minst 10 000 kr vid varje köptillfälle. Dock har jag för tillfället inte möjlighet till att spara undan några större summor varje månad till aktier eftersom det mesta sparandet nu går till barnvagn, barnkläder, spjälsäng etc... Japp om allt går som planerat ska jag bli farsa i Januari!

Vi har räknat lite på det och antagligen kommer allt gå på minst 20 000 kr. Det går givetvis att köpa begagnat och antagligen hade vi kunnat halvera den summan men sambon vill gärna att vi har nya saker och det har jag gått med på.

Om jag ska ha möjlighet att köpa aktier i mer än ett bolag per år framöver måste jag sänka min minimumgräns till 7000 kr. Visst det hade väl gått att vänta längre mellan inköpen men då finns risken för att jag tappar motivationen för finansvärlden och lägger pengarna på annat. 7000 kr känns som en summa man kan uppnå på hyfsat kort tid även om inkomsterna inte är speciellt höga.

På Måndag börjar jag jobba igen efter semestern och då kommer även mitt skrivande på bloggen bli lite mer aktivt. Det har varit skönt att koppla bort allt under semestern men ser nu fram emot en spännande höst!

Mvh
Ekonomisk Trygghet

lördag 24 augusti 2013

Utdelningar Procter and Gamble

Jag försöker hålla mig borta från bloggen och finansvärlden nu under semestern men ibland måste man ju kolla av läget och se vad som händer.

För några dagar sedan kom det in utdelningar från P&G på mitt ISK.

Nästa månad blir det lite mer "action" i portföljen. Då väntas det utdelningar från Astra Zeneca och Walmart. Både Coca Cola och Mc Donalds har dippat en hel del den senaste tiden så jag är faktiskt lite sugen på att köpa aktier i dessa bolag. Blir det ett köp i Mc Donalds kommer portföljen bestå av väldigt många Amerikanska bolag. Jag känner mig dock inte speciellt orolig över detta men kommer att ta med detta i tankarna vid eventuella framtida aktieköp.

onsdag 7 augusti 2013

Köpt ny klocka

I dagarna har jag varit nere hos den lokala urmakaren och köpt mig en "riktig" klocka. Med riktig menar jag en rejäl klocka av bra kvalitet som förhoppningsvis håller i flera årtionden. Det är lätt att tänka att dessa pengar kunde istället kunnat användas till aktieköp, men ibland måste man unna sig något fint.

Klockan jag köpte heter Certina DS Podium (Big Zize 42 mm) Inte alls vad jag tänkt mig från början då tanken var att köpa en Tissot Le Locle (se bild Nedan)


Tissotens diameter låg dock endast på 40 mm vilket efter lite provande av klockor är alldeles för litet för min kropp. Så eventuella framtida klockköp kommer bli av klockor med en diameter på 42 mm eller större.


En sak jag märkt är att alla klockor är rejält mycket billigare att köpa på nätet. Ofta handlar det om en prisskillnad på 500-1000 kr vilket är ganska mycket pengar. Jag valde dock att gå till en fysisk butik och betala lite mer. I gengäld får man bra service och dessutom känns det tryggare på något sätt.

Jag hoppas verkligen inte jag hamnat i "klockträsket" nu för det är en väldigt dyr hobby =)

Mvh
Ekonomisk Trygghet

söndag 4 augusti 2013

Portföljutveckling 4 Augusti

Något försenad rapport.

Under Juli Månad ökade portföljen med +6,0 % Jag har legat väldigt lågt de senaste veckorna och speciellt under den senaste veckan eftersom vi precis skaffat en valp. Så de närmsta veckorna kommer fokus ligga på hunden och mindre på börsen.
Under Augusti Månad kommer det trilla in utdelningar från Procter & Gamble om jag inte minns fel.

På återseende!

Mvh
Ekonomisk Trygghet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Click Here!